Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Audi TT θα γίνει ηλεκτρικό crossover

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Audi TT θα γίνει ηλεκτρικό crossover

Mobility

To Audi TT θα γίνει ηλεκτρικό crossover

Mobility

Nέες πληροφορίες από την Audi αναφέρουν πως η επόμενη γενιά του TT θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με crossover χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement


Η κατηγορία των coupe μοντέλων χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση της Audi, η 3η γενιά του TT που παρουσιάστηκε το 2014, φαίνεται πως θα είναι η τελευταία στην ιστορία όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής φίρμας. Έτσι, με τα βάση τα νεότερα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ο επερχόμενος αντικαταστάτης του TT θα φέρει την ονομασία «eTTron» και θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover με κουπέ χαρακτηριστικά. To μήκος του αμαξώματος αναμένεται να τοποθετηθεί λίγο κάτω από τα 4,35 μέτρα (μικρότερο σε διαστάσεις από το Q3) και η συνολική του εικόνα θα παραπέμπει σε μια μικρογραφία του e-tron.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου τώρα, η «βασική» έκδοση του μελλοντικού eTTron θα είναι πισωκίνητη με ισχύ λίγο πάνω από τα 200 άλογα, ενώ στην 4κίνητη εκδοχή του θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 400 ίππους. Για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας η Audi θα χρησιμοποιεί 3 τύπους μπαταριών με χωρητικότητα 45, 60 & 80 kWh, ενώ η αυτονομία στην τελευταία περίπτωση θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Η έλευση του νέου eTTron στην ευρωπαϊκή αγορά τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement