Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS Q8 είναι ένα οικογενειακό supercar

Ελλάδα 7:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi RS Q8 είναι ένα οικογενειακό supercar

ΝΕΑ

Το Audi RS Q8 είναι ένα οικογενειακό supercar

ΝΕΑ

Η Audi με την κορυφαία εκδοχή από την άποψη των επιδόσεων του Q8, έρχεται με φόρα να καταλάβει την κορυφή ανάμεσα στα αυτοκίνητα του είδους, με τους 600 ίππους του RS Q8.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται ουσιαστικά μια πιο σπορ έκδοση του Q7. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MLB Evo πάνω στην οποία είναι «χτισμένα» όλα τα μεγάλα SUV του Volkswagen Group, συμπεριλαμβανομένων των VW Touareg, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga και Lamborghini Urus. Αυτό το καθιστά ικανό να φιλοξενήσει κάτω από το εμπρός του καπό,  πολλούς κινητήρες ανάλογα με την αγορά στην οποία προορίζεται.

Advertisement
Advertisement

Το RS Q8 βρίσκεται στην κορυφή, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ως πιο προσιτός ξάδελφος της Urus και άμεσος αντίπαλος των X6 M και AMG GLE 63 Coupe. Έχει απόδοση 600 ίππων και 800 Nm ροπής, από το V8 twin-turbo κινητήρα με τη χωρητικότητα των 4.0-λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και τετρακίνηση. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του θηριώδους SUV είναι 305 χλμ./ώρα.

Δεδομένης της τεράστιας διαθέσιμης ισχύος ο οδηγός μπορεί να ξεχνά (διαρκώς) πως βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο το βάρος του οποίου ξεπερνά τους 2,3 τόνους. Η οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετική και συναντάται μόνο σε αμιγώς sport κατασκευές, με την τετρακίνηση να είναι έτσι ρυθμισμένη, που σε απαιτητικές συνθήκες το RS Q8 δείχνει να «γυρίζει» πρόθυμα ανάλογα με τις εντολές του οδηγού του. Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά hi tech εσωτερικό με πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, έχοντας την ιδανική ηχομόνωση να τους κρατά «αποκομμένους» από τον έξω κόσμο και την κορυφαία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, να διατηρεί πάντα την άνεση σε κορυφαία επίπεδα.

Advertisement