Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi A8 είναι εφτάψυχο!

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi A8 είναι εφτάψυχο!

ΝΕΑ

Το Audi A8 είναι εφτάψυχο!

ΝΕΑ

H καριέρα του Audi A8 θα ολοκληρωνόταν φέτος, στο τέλος της χρονιάς. Όμως, αυτό δεν θα συμβεί, τελικά.

Advertisement
Advertisement

Εφέτος, συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τότε που η Audi παρουσίασε το A8, το κορυφαίο μοντέλο της. Το 2024 δεν έμελλε να είναι ένα ορόσημο εορτασμών γι’ αυτό αλλά για το τέλος ύπαρξής του. Τουλάχιστον, αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο.

Όμως, τα στελέχη της Audi αποφάσισαν να παρατείνουν την εμπορική παρουσία του στην αγορά και μετά το τέλος της χρονιάς. Γι’ αυτή την αλλαγή πλάνων έπαιξαν ρόλο δύο κύριοι παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η καθυστέρηση στην εξέλιξη και παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που θα αντικαταστήσει την παρούσα (τέταρτη κατά σειρά) γενιά του A8. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αυξημένη ζήτηση για τη «ναυαρχίδα» της γερμανικής εταιρείας στην κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Audi παρουσίασε το 2021 το μεγάλων διαστάσεων πρωτότυπο grandsphere με το οποίο έδειξε το μέλλον τόσο του A8 όσο και της τεχνολογίας κίνησης του μελλοντικού κορυφαίο μοντέλου της.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα εξέλιξής του και μετατροπής του σε μοντέλο παραγωγής έχει καθυστερήσει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Επιπλέον, η πολύ καλή εμπορική πορεία του αυτοκινήτου στην Κίνα έχει ευχαριστήσει τα στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, εκεί τo διαθέτουν και σε έκδοση με επιμηκυσμένο μεταξόνιο και με υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού την οποία ονομάζουν A8 L «Horch».

Advertisement

H «παράταση ζωής» του μοντέλου έχει υποχρεώσει τους ανθρώπους της Audi να σκέφτονται την πιθανότητα να το ανανεώσουν για δεύτερη φορά. Το 2022 το επανασχεδίασαν και αναβάθμισαν τον εξοπλισμό του με την προοπτική ότι θα ήταν η τελική πράξη, πριν το τέλος παραγωγής του. Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν προβλέπεται να συμβεί όπως είχαν προγραμματίσει.