Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi A4 γίνεται 25 χρονών

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi A4 γίνεται 25 χρονών

ΝΕΑ

Το Audi A4 γίνεται 25 χρονών

ΝΕΑ

Η Audi γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας του A4 στην κατηγορία των οικογενειακών sedan, κατά τη διάρκεια των οποίων πάνω από 7,5 εκατομμύρια εκδόσεις του μοντέλου βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

 

Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια A4 έχουν κυλήσει τους τροχούς τους από τα εργοστάσια εδώ και 25 χρόνια όπου ο συγκεκριμένος κωδικός παράγεται από την Audi. Το μοντέλο που βρίσκεται αισίως στην πέμπτη του γενιά, έχει και τον τίτλο του best seller για την Audi, αφού ένα στα πέντε αυτοκίνητα της Audi που πωλούνται παγκοσμίως, είναι από την «οικογένεια» του Α4. Μόνο το 2018, πουλήθηκαν 344.586 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο από την πρώτη του κιόλας γενιά έδειξε πως έχει πολύ καλές προϋποθέσεις στο στίβο των πωλήσεων σε όλες τις χώρες όπου διατέθηκε. Αντικατέστησε το Audi 80 στη γκάμα των μοντέλων της Γερμανικής φίρμας και ξεκίνησε να παράγεται το 1994. Το 1995 ήταν η πρώτη πλήρης σε παραγωγή χρονιά και τότε κυκλοφόρησαν 272.052 μονάδες. Το Α4 πλέον θεωρείται «σύμβολο» για την Audi, καθώς –όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία- προσφέρει όλες τις αρετές του ονόματος της Audi σε «συσκευασία» που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και με μεγάλη γκάμα εκδόσεων, τόσο σε ότι αφορά το αμάξωμα όσο και στους κινητήρες και τις επιδόσεις.

Advertisement

Με τη συνολική παραγωγή να έχει ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια, το Audi A4 είναι και επισήμως το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας. Σημαντικό ρόλο στην εικόνα και την εμπορική επιτυχία του μοντέλου έχει παίξει και η επιτυχία του σε κάθε μορφή motorsport όπου έχει συμμετάσχει, από dragster έως πρωταθλήματα ταχύτητας σε πίστα.

Advertisement