Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi A1 έφθασε το μισό εκατ. μονάδες

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi A1 έφθασε το μισό εκατ. μονάδες

ΝΕΑ

Το Audi A1 έφθασε το μισό εκατ. μονάδες

ΝΕΑ

Παρουσία του Βασιλιά του Βελγίου, Φιλίππου, γιορτάστηκε στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, η έξοδος από τη γραμμή παραγωγής του 500.000ού A1. Πρόκειται για ένα κόκκινο Α1 με τον 1.4 TFSI και το πακέτο S line, το οποίο προορίζεται για πελάτη της Audi στη Γερμανία. Η οικογένεια του Α1 κατασκευάζεται επί σχεδόν μία τετραετία στο εργοστάσιο των Βρυξελλών, με την ημερήσια παραγωγή να έχει φθάσει τις 520 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Η επίσκεψη του Βασιλέως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλο το προσωπικό του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία, ικανότητα και πάθος για την παραγωγή του Α1», δήλωσε ο Thomas Sigi, μέλος του ΔΣ της Audi. Η Γερμανία είναι η πρώτη αγορά σε πωλήσεις για το Α1, με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία να ακολουθούν.

Το 56% του Α1 είναι τρίθυρα και το υπόλοιπο 44% έχουν 5θυρο αμάξωμα. Το 69% των ιδιοκτητών του μικρού Audi επιλέγουν μηχανικό κιβώτιο (5 ή 6 σχέσεων), ενώ το 31% προτιμά το αυτόματο 7άρι S tronic. Ένα στα τέσσερα Audi Α1 (25%) είναι δεξιοτίμονo, με προορισμό χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ν. Αφρική. Το πιο δημοφιλές χρώμα είναι το λευκό (34%) και ακολουθούν το μαύρο (25%) και το κόκκινο (11%), σαν αυτό της φωτογραφίας.

Advertisement
Advertisement

Δείτε ΕΔΩ το video με τον Τάκη Πουρναράκη να οδηγεί το τετρακίνητο Audi S1 με τα 231 PS.