Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Astra station στην… κατάψυξη!

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Astra station στην… κατάψυξη!

ΝΕΑ

Το Astra station στην… κατάψυξη!

ΝΕΑ

Με το νέο Astra hatch να έχει φέρει περισσότερες από 80.000 παραγγελίες μέσα σε λίγους μήνες, δημιουργείται ο ιδανικός δρόμος για την εμπορική επιτυχία και της έκδοσης Sports Tourer. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που θα λανσαριστεί μέσα στο 2016, συνδυάζοντας τους άπλετους χώρους με την οδική συμπεριφορά του 5θυρου Astra.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Opel μας παρουσιάζει τις δοκιμασίες προσομοίωσης σε ακραίο κλίμα που πέρασε το compact station wagon στις εγκαταστάσεις του διεθνούς της Κέντρου Τεχνικής Εξέλιξης (ITDC). Την μία ημέρα το Astra Sports Tourer άντεξε θερμοκρασίες ερήμου (60 βαθμοί Κελσίου) και την επόμενη μπήκε στην… κατάψυξη: -40 βαθμοί Κελσίου. Οι ειδικοί της Opel εξετάζουν αν όλα λειτουργούν στην εντέλεια (π.χ. ο κλιματισμός), ακόμη και αν υπάρχει διαστολή ή συστολή των διαφόρων μερών.

Το μήκους 4,7 m. station wagon είναι έως 200 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Η καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων μεταφράζεται σε πιο άνετες μετακινήσεις για τον οδηγό και τους επιβάτες. Όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα δημιουργείται χώρος αποσκευών με συνολικό όγκο 1.630 lt. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα νέα σύνολα βενζίνης και diesel Euro 6, με ισχύ από 95 έως 200 PS (πιο ισχυρός είναι ο νέος turbo 1.6 ECOTEC). Πιο μικρός σε κυβισμό είναι ο 3κύλινδρος 1.0 ECOTEC, ενώ ενδιαφέρουσα είναι η παρουσία του 1.4 βενζίνης με τους 150 ίππους και του 1.6 diesel.

Advertisement
Advertisement