Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό της Mercedes-Benz V-Class

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό της Mercedes-Benz V-Class

ΝΕΑ

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό της Mercedes-Benz V-Class

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz τοποθετεί στη νέα γενιά της V-Class το εξελιγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά τις νέες A-Class, CLA και GLC η γερμανική φίρμα συνεχίζει να αναβαθμίζει τα συστήματα ψυχαγωγίας οδηγού και επιβατών, τοποθετώντας το γνωστό μας πλέον MBUX και στο πολυτελές πολυμορφικό V-Class. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μοντέλου θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικού μεγέθους κεντρικά τοποθετημένες οθόνες αφής, 7 και 10,25 ιντσών, όπου βέβαια και οι δύο θα διαθέτουν έλεγχο λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών.

Advertisement
Advertisement

Για να ενεργοποιηθεί το σύστημα MBUX ο χρήστης θα πρέπει απλά να πατήσει το τοποθετημένο στο τιμόνι αντίστοιχο κουμπί ή να πει «Hey Mercedes». Κατόπιν, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει σχεδόν κάθε πιθανή λειτουργία που αφορά το όχημα και το infotainment. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ανάλογα τις φωνητικές οδηγίες του οδηγού, εκτελώντας όλες σχεδόν τις εντολές, μέχρι και σε σημείο να μπορεί να καταλάβει τη γλώσσα «αργκό». Προσφέρει επίσης τα αποκαλούμενα «χαρακτηριστικά πρόβλεψης», τα οποία του επιτρέπουν να αναγνωρίζει ποια δραστηριότητα θα ήθελε να ξεκινήσει στη συνέχεια ο οδηγός.

Advertisement

Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός επιλέγει σε συχνά διαστήματα την κλήση «Home», κατά τη διάρκεια της επιστροφής στην οικία του, ο αριθμός τηλεφώνου θα εμφανιστεί στην οθόνη όταν το σύστημα εντοπίσει ότι η V-Class βρίσκεται στη διαδρομή προς αυτόν τον προορισμό. Τέλος, το MBUX μπορεί να αποθηκεύσει όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν την ψυχαγωγία και τις λειτουργίες οχήματος μέχρι και σε οκτώ διαφορετικά προφίλ.