Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτόνομο Audi A7 πάει μόνο του στο Λας Βέγκας (vid)

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτόνομο Audi A7 πάει μόνο του στο Λας Βέγκας (vid)

ΝΕΑ

Το αυτόνομο Audi A7 πάει μόνο του στο Λας Βέγκας (vid)

ΝΕΑ

Η Audi θέλει να προκαλέσει «θόρυβο» στη CES, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, στέλνοντας το Α7 Sportback που δε χρειάζεται οδηγό. Πρόκειται για το piloted driving concept, το οποίο είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού τον περασμένο Οκτώβριο στο φινάλε του DTM, στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Τότε είχε χρησιμοποιηθεί η sport έκδοση RS7, με τον 4λιτρο TFSI των 560 PS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τώρα την εμφάνισή του στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει ένα «ταπεινό» Α7, παρόμοιας όμως τεχνολογίας. Το αυτόνομο Audi πραγματοποιεί τη διαδρομή μήκους σχεδόν 900 km από τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια μέχρι το Λας Βέγκας της Νεβάδα, όπου ανοίγει τις πύλες της στις 6 Ιανουαρίου η έκθεση CES. Η γερμανική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου να βρεθούν στο κάθισμα του οδηγού, χωρίς όμως να χρειαστεί να… οδηγήσουν.

Βέβαια για λόγους ασφαλείας οι δημοσιογράφοι εκπαιδεύτηκαν σε πίστα δοκιμών στην Αριζόνια, ενώ δίπλα τους θα έχουν έναν επαγγελματία δοκιμαστή της Audi. «Η δοκιμαστική πορεία του Α7 από την Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας είναι δείγμα της ηγετικής θέσης που κατέχουμε στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης», σχολίασε ο Dr. Ulrich Hackenberg, επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης στην Audi,

Advertisement
Advertisement

Το A7 piloted driving concept έχει ονομαστεί χαϊδευτικά «Τζακ» και δε χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση για ταχύτητες έως 110 km/h. Η τεχνολογία που κουβαλά του επιτρέπει να επιταχύνει, να φρενάρει, να αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας ή να κάνει προσπεράσεις. Πριν αλλάξει λωρίδα, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητά του ανάλογα με αυτή των οχημάτων που κινούνται γύρω του. Αρκετοί από τους αισθητήρες του αυτόνομου Audi βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης που θα τους επιτρέψει να περάσουν σύντομα σε μοντέλα παραγωγής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτόνομο RS7 και δείτε ΕΔΩ το video με το γύρο της πίστας του Χόκενχαϊμ.