Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Αλέξη Κούγια (+video)

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Αλέξη Κούγια (+video)

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Αλέξη Κούγια (+video)

ΝΕΑ

Οι εικόνες του αυτοκινήτου, από το σοκαριστικό τροχαίο που είχε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ο Αλέξης Κούγιας, δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης αλλά και το πόσο τυχερός στάθηκε καθώς απεγκλωβίστηκε μόνο με κατάγματα στο αριστερό χέρι.

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα ασφαλείας και η κατασκευή του Range Rover Autobiography, μαζί με τις οδηγικές ικανότητες του ποινικολόγου, είχαν σα συνέπεια του ατυχήματος μόνο υλικές ζημιές και ελαφρά τραύματα.

«Είδα τα φορτηγά ξαφνικά μπροστά μου. Δεν πάτησα καν φρένο, έκανα μόνο έναν ελιγμό και από αυτό σώθηκα. Τα είδα στα 30 μέτρα», είπε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Υπήρχε ένα κενό ενός μέτρου στο διάζωμα και εκεί πήγε το αυτοκίνητο, η θέση του οδηγού, ενώ η πλευρά του συνοδηγού έχει συνθλιβεί. Με έσωσε ότι το διαχωριστικό είναι στρογγυλό στο κάτω μέρος και στενεύει όσο ανεβαίνει, είχε μικρή κλίση και έτσι το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω στο διάζωμα και σώθηκα. Με αγαπάει ο Θεός, γιατί έχω βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους στην ζωή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ: Αυτό το αυτοκίνητο έσωσε τον επιχειρηματία Βασίλη Χήτο

Range Rover: Το πολυτελές 5θέσιο SUV εδώ και δεκαετίες ορίζει σε σημαντικό βαθμό την κατηγορία του, με μεγάλα του όπλα την ξεχωριστή εμφάνιση, τις state of art τεχνολογίες και τη δυναμική του παρουσία σε άσφαλτο και κακοτράχαλα εδάφη, καθώς και πάμπολα συστήματα που συμβάλλουν στην ασφάλεια. Συστήματα όπως οι προβολείς Pixel-laser LED που παρέχουν πέντε φορές υψηλότερη φωτεινότητα από τα τυπικά φώτα LED. Το σύστημα εξασφαλίζει ορατότητα για πάνω από μισό χιλιόμετρο.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει μεταξύ άλλων και Head-up Display που παρουσιάζει βασικά δεδομένα του οχήματος, όπως η ταχύτητά, η φορά κίνησης και οι κατευθύνσεις πλοήγησης στο παρμπρίζ. Διαθέτει έγχρωμα γραφικά υψηλής ανάλυσης που παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να δει τις σχετικές πληροφορίες με ευκολία.

Advertisement

Ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης (electronic traction control)

Αυτό το σύστημα βελτιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα καθώς ελέγχει το σπινάρισμα των τροχών με μείωση της ροπής στον τροχό που σπινάρει και εφαρμογή φρένων κατά περίπτωση.

Εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (Low-Traction Launch)

Advertisement

Με την παροχή βέλτιστου ελέγχου ροπής όταν βγαίνετε από ακινητοποίηση, η εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλές πρόσφυσης βελτιώνει την ικανότητα σε ολισθηρές συνθήκες όπως βρεγμένο γρασίδι, χιόνι και πάγος.

Hill Descent Control

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα Hill Descent Control (HDC) της Land Rover είναι ένα στάνταρ χαρακτηριστικό. Βοηθάει τον οδηγό με ελεγχόμενες καταβάσεις των δύσκολων κλίσεων. Το επιτυγχάνει με τη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας και την εφαρμογή πέδησης χωριστά σε κάθε τροχό.

«Το μόνο που σκέφθηκα ήταν τα παιδιά μου» είπε ο Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας πως «σε ελάχιστο χρόνο ήρθαν οι αστυνομικοί και αμέσως ήρθαν και διασώστες, γιατί δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο», προσθέτοντας πως «αν δεν ήμουν καλός οδηγός, θα είχα κολλήσει από πίσω από το φορτηγό, αν δεν είχα κάνει τον ελιγμό».

Φωτογραφίες, video από το LamiaReport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκίνητο έσωσε τον επιχειρηματία Βασίλη Χήτο
Σμπαράλια η Porsche 911 του Αλέξη Κούγια – Τι συνέβη (+video)
Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip – Ιδού το… μοιραίο αυτοκίνητο του
Αποστολή στην Γερμανία: Αυτό είναι το νέο Range Rover