Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Abarth 595 esseesse 180 PS στην Ελλάδα

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Abarth 595 esseesse 180 PS στην Ελλάδα

ΝΕΑ

To Abarth 595 esseesse 180 PS στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Η έκδοση esseesse επιστρέφει στο μικρό Abarth και πλέον από 500, φέρει την αρίθμιση 595. Οι αλλαγές εντοπίζονται τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και αισθητικά.

Advertisement
Advertisement

Στην καρδιά του Abarth 595 esseesse βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.4 T-Jet στη δυνατότερη εκδοχή του αποδίδοντας 180 ίππους στις 5.500 rpm και 250 Nm ροπής στις 3.000 rpm. Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση και την ελεύθερη «αναπνοή» του κινητήρα, το 595 esseesse είναι εφοδιασμένο με φίλτρο αέρα της BMC, ενώ η εξάτμιση είναι της Akrapovic και διαθέτει δύο carbon απολήξεις.
Το 595 esseesse έρχεται με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, εμπρός έχουν χρησιμοποιηθεί ελατήρια της Eibach, ενώ και στους δύο άξονες τα αμορτισέρ FSD (Frequency Selective Damping) της KONI εξασφαλίζουν εξαιρετικό κράτημα και παράλληλα εξαιρετικό έλεγχο του αμαξώματος ακόμα και σε χαμηλής ποιότητας οδόστρωμα.

Το σύστημα πέδησης προέρχεται από την Brembo και περιλαμβάνει διάτρητους δίσκους σε όλους τους τροχούς, ενώ μπροστά μέσα από τις εντυπωσιακές λευκές ζάντες Supersport των 17 ιντσών, οι κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το ύφος της κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Δες εδώ το συλλεκτικό Abarth 695

Το φαρδύ και χαμηλό αμάξωμα του Abarth 595 esseesse με τα λευκά διακοσμητικά αυτοκόλλητα και τους λευκούς καθρέπτες αποτελούν την εισαγωγή σε μία καμπίνα με εξίσου αγωνιστικές καταβολές. Τα αγωνιστικά καθίσματα της Sabelt με την carbon πλάτη συνοδεύουν σειρά στοιχείων που επίσης είναι επενδεδυμένα με ανθρακονήματα και Alcantara, όπως π.χ. το σπορ τιμόνι.

Advertisement

Τη στενή σύνδεση του Abarth 595 esseesse με το χώρο των αγώνων ολοκληρώνει το σύστημα πολυμέσων Navi Uconnect με την οθόνη αφής HD των 7 ιντσών και τη λειτουργία Abarth Telemetry που επιτρέπει την καταγραφή και ανάλυση των επιδόσεων αυτού του ξεχωριστού μοντέλου. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα mirroring μέσω των εφαρμογών Apple Car Play και Android Auto Software.

Το Abarth 595 esseesse είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις, με μηχανικό κιβώτιο (28.150 ευρώ) ή αυτόματο (28.800 ευρώ).

Advertisement