Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 2CV με τους δύο κινητήρες, είναι ένα προσιτό οικονομικά μοναδικό μοντελο

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To 2CV με τους δύο κινητήρες, είναι ένα προσιτό οικονομικά μοναδικό μοντελο

ΝΕΑ

To 2CV με τους δύο κινητήρες, είναι ένα προσιτό οικονομικά μοναδικό μοντελο

ΝΕΑ

Συνδέοντας δύο πλαίσια από Citroen Ami, ο Jack Hanon από τη Γαλλία έφτιαξε το 2CV με τους δύο κινητήρες και την τετρακίνηση για να πάρει μέρος σε αγώνα 2.900 χιλιομέτρων στα βουνά του Μαρόκου.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο αυτό αγωνιστικό, έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής με αξιώσεις στο Rallye de l’ Atlas για δέκα συναπτά χρόνια.

Το Citroen 2CV μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για όλους όσοι έχουν ζήσει λίγη από την ιστορία του. Για τους περισσότερους, είναι ένα απίστευτα απλό στην κατασκευή του γαλλικό αυτοκίνητο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, δεν είναι πολλοί αυτοί που σκέφτηκαν να το κάνουν αγωνιστικό μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει. Ο Γάλλος Jack Hanon χρησιμοποίησε το 2CV ως βάση για να αγωνιστεί στο πολύ δύσκολο Rallye de l’Atlas, έναν αγώνα 2.900 χιλιομέτρων στα βουνά Atlas του Μαρόκου. Ο Hanon ξεκίνησε συνδέοντας δύο πλαίσια Citroën Ami, έχοντας έναν κινητήρα στο μπροστινό μέρος να τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς και άλλον στο πίσω μέρος για να παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο κινητήρας που επιλέχτηκε είναι ο boxer 4κύλινδρος από τη Citroen GSA, ενώ αμφότερα τα μηχανικά σύνολα έχουν διατηρήσει τα κιβώτια ταχυτήτων τους, τα οποία ελέγχονται από ένα επιλογέα.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, οι δύο κινητήρες παράγουν συνολικά 130 ίππους που προφανώς δεν είναι μεγάλη απόδοση αλλά πρέπει να θυμίσουμε πως το σύνολο είναι πολύ ελαφρύ. Πολύ σημαντικό για την ικανότητα του αυτοκινήτου, είναι και η διαδρομή της ανάρτησης που έχει διαμορφωθεί μετά από επεμβάσεις, στις 12 ίντσες από το έδαφος. Η κατασκευή χρειάστηκε 3.000 ώρες και έγινε σε ένα γκαράζ λίγο έξω από το Παρίσι και προφανώς ήταν «εμπνευσμένη» από το Citroën Sahara 4×4 που ήταν εργοστασιακά κατασκευασμένο με δύο κινητήρες. Το συγκεκριμένο 2CV, πρέπει να πούμε πως βρίσκεται στην Ολλανδία και είναι προς πώληση, με τιμή που αναμένεται να φτάσει τα 28.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Επέτειος 40 ετών για το Citroen 2CV Charleston

10 μοντέλα που έκαναν ρεκόρ παραγωγής

Advertisement

Δοκιμή: Citroen C3 1,2 110 PS EAT6