Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Το 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία. Και ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί έναν κρυφό πόθο των σχεδιαστών για να επιστρέψει στον 21ο αιώνα.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen 2CV παρουσιάστηκε το 1948 ως ένα φθηνό οικογενειακό αυτοκίνητο. Πολύ απλό στην κατασκευή του αλλά με έξυπνες τεχνικές ιδέες, κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία που χαρακτήρισαν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα επί δεκαετίες.

Η επίδρασή του ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμα και σήμερα και παρά την σταθερή θέση της Citroen για την μη αναβίωσή του, υπάρχουν ανεξάρτητοι σχεδιαστές που επιμένουν να παρουσιάζουν τις δικές τους ιδέες για ένα νέο 2CV.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την προσπάθεια ενός ακόμα, το Jean Louis Bui, ο οποίος παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική μελέτη, με την ονομασία La 2 Deuche Concept.

Advertisement
Advertisement

Tα σχέδια παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον μίγμα από δύο αυτοκίνητα της Citroen. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό διθέσιο όχημα, στα πρότυπα του Ami, το οποίο δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης. Η εμφάνιση όμως του αμαξώματος παραπέμπει άμεσα στο κλασικό 2CV, κάτι που προσπαθεί να μιμηθεί και στο όνομά του.

Η Citroen δεν είναι από τις εταιρίες που υποκύπτει εύκολα στη σχεδιαστική νοσταλγία, όμως είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλο κοινό σε όλη την Ευρώπη που θα ήθελαν να ξαναδούν ένα αυτοκίνητο που να κρατά κάτι από την γαλλική σχεδιαστική αύρα του 2CV με σύγχρονα όμως τεχνικά μέσα και ψηφιακές παροχές.

Advertisement

Πάντως, αν η Citroen δεν έχει βλέψεις για κάτι τέτοιο, η συγκεκριμένη πρόταση δίνει μια καλή ιδέα σε διάφορους μικρούς κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν ως βάση το Ami και πάνω σε αυτό να “χτίσουν” ένα αμάξωμα που να θυμίζει το 2CV.

Advertisement

Bέβαια, το γκρουπ Stellantis δεν θα άφηνε εύκολα να γίνει κάτι τέτοιο στο όνομα της Citroen, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η νοσταλγία του 2CV είναι ακόμα μία κυρίαρχη τάση σε όλη την Ευρώπη.

Και κάποια στιγμή θα πρέπει να δει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή την ανάγκη των καταναλωτών να έχουν οδηγούν κάτι με το οποίο θα ταυτίζονται και θα νιώθουν διαφορετικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η αναβίωση του Citroen 2CV;
Το Citroen 2CV με κινητήρα GSX-R «ταπεινώνει» ακόμη και Ferrari (video)
Citroen 2CV Type A: Στην εξωφρενική τιμή των 68.000 ευρώ