Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2022 η νέα γενιά του VW Tiguan

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2022 η νέα γενιά του VW Tiguan

ΝΕΑ

Το 2022 η νέα γενιά του VW Tiguan

ΝΕΑ

Η Volkswagen, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια, πιθανότατα το 2022, την 3η γενιά του άκρως επιτυχημένου Tiguan.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η γερμανική εταιρεία δουλεύει ήδη σε εντατικούς ρυθμούς επάνω στο νέο Tiguan, χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες, παρά μόνο ότι θα έχει νέα σχεδίαση, αλλά και πιο έντονο σπορ χαρακτήρα, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Σε ότι αφορά την σχεδίαση, φήμες αναφέρουν ότι το αμάξωμα θα έχει έντονα τα στοιχεία ενός κουπέ μοντέλου, που θα τονίζονται κυρίως από την γραμμή της οροφής, ενώ θα διαθέτει και περισσότερες καμπύλες. Για το εσωτερικό, το μοναδικό που γνωρίζουμε είναι θα ακολουθεί τα δρώμενα της εποχής, με εκτενή χρήση ψηφιακής τεχνολογίας και πληθώρα οθονών. Σχεδόν ίδιες επίσης θα είναι οι διαστάσεις στην καμπίνα και οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, με το πορτ μπαγκάζ να φτάνει τα 470 λίτρα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Allspace, η οποία θα έχει αυξημένο κατά 250 mm μήκος.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση για την κατασκευή του νέου Tiguan θα χρησιμοποιηθεί μία αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, ενώ σε ότι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα θα περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα προερχόμενα από το Golf 8ης γενιάς, μέσα από την οποία ξεχωρίζουν δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις με 173 και 253 PS. Επίσης, είναι πιθανή μία κορυφαία έκδοση Tiguan R, που θα εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με ισχύ 355 PS. Τέλος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία θα είναι σίγουρα το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, με το όχημα να μπορεί να κινείται τον περισσότερο χρόνο αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια από τον οδηγό.