Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2022 αναμένεται το νέο Fiat Panda

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2022 αναμένεται το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

Το 2022 αναμένεται το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

Ένα ολοκαίνουργιο Fiat Panda αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2022, υιοθετώντας στη γκάμα του μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του Ιταλού κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Μετά από χρόνια αδράνειας στην ιταλική μάρκα, καθώς η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) επικεντρώθηκε στην πιο κερδοφόρα μάρκα Jeep, η Fiat είναι έτοιμη να επεκτείνει τη γκάμα της στο πρώτο μισό αυτής της δεκαετίας. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Centoventi που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το περασμένο έτος.

Το αφεντικό Olivier François λέει ότι η εστίαση στο κόστος θα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργίας του νέου μοντέλου – όπως ακριβώς έγινε και με το Panda του 1980. Αυτό σημαίνει ότι βασικά στοιχεία, όπως ένα περιορισμένο φάσμα χρωμάτων και οι πλαστικές λωρίδες προστασίας έναντι των “αστικών” γρατζουνιών, είναι πιθανό να διατηρηθούν. Ο François, δήλωσε την πρόθεσή του να διατηρήσει το όνομα του Panda: «Θα υπάρξει μέλλον για το όνομα Panda», είπε. “Σας δείξαμε τελευταία το 500 αρχικά ως cabrio: high-end, γεμάτο επιλογές και τιμή κοντά στα 30.000 ευρώ, επειδή την ημέρα που θα παρουσιάσουμε το μελλοντικό Panda, προφανώς θα κάνουμε το αντίθετο. Θα δείτε την πιο γυμνή έκδοση με μια απίστευτα χαμηλή τιμή. Αυτό είναι που κάνει τη Fiat τόσο μοναδική. Δεν υπάρχει εταιρία εάν δεν έχετε Panda και 500”.

Advertisement
Advertisement

Το Panda είναι πιθανό να γίνει το πρώτο μοντέλο της Fiat που θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα που προέρχονται από την PSA. Με την προϋπόθεση ότι η συγχώνευση μεταξύ της γαλλικής εταιρείας και της FCA θα έχει ολοκληρωθεί με τις αρχές του 2021. Η πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων CMP της PSA μπορεί να υιοθετήσει εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ και ηλεκτρικού ρεύματος – αυτή η ευελιξία, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση κόστους μέσω ανταλλαγής ανταλλακτικών σε μεγάλο αριθμό άλλων μοντέλων, θα αποτελούσε ιδανική επιλογή για τη Fiat, καθώς η μάρκα προσπαθεί να αναθεωρήσει τα μικρότερα οχήματά της.

«Προφανώς, όταν μιλάω για το Panda και το Centoventi με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου στις Dodge και Jeep, δικαιολογημένα τους ακούγεται κάπως περίεργα. Είναι σαφές ότι η συγχώνευση με την PSA θα ήταν μια ευκαιρία για μένα να έχω κάποιους «εταίρους στο έγκλημα» που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο», τόνισε.

Πηγή: www.autoexpress.co.uk