Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2021 η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Renault Arkana

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2021 η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Renault Arkana

ΝΕΑ

Το 2021 η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Renault Arkana

ΝΕΑ

Το coupe SUV της Renault που στόχευσε αρχικά στην αγορά της Ρωσίας φαίνεται πως τελικά θα ενταχθεί στη γκάμα των μοντέλων που διατίθενται στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του Renault Arkana στη Ρωσία κοντά στις αρχές του έτους είχε δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το αν το μεσαίο coupe SUV της Renault θα πάρει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό φαίνεται πως τελικά θα προκύψει το 2021 σύμφωνα με άρθρο του Μέσου DownShift το οποίο βασίζεται σε πρόσφατες δηλώσεις του Kassai Koupai, υπεύθυνου σχεδιασμού παραγωγής της Renault. Πάντως το ίδιο άρθρο αναφέρει πως η ευρωπαϊκή έκδοση του Arkana θα έχει τεχνολογικές αλλά και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις σε σχέση με αυτή που πωλείται στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων θεωρείται σίγουρος ο ανασχεδιασμός του εσωτερικού στη φιλοσοφία των νέων Clio και Captur στα οποία η κεντρική κονσόλα είναι αρκετά ψηλή ενώ και η επιλογή υλικών ιδιαίτερα προσεγμένη.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα είναι δεδομένο πως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.6 λίτρων με 5άρι κιβώτιο και κίνηση μόνο εμπρός που συνοδεύει την βασική έκδοση στη Ρωσία δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή γκάμα. Εκεί βασικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο σύγχρονος 1.3 TCe σε συνδυασμό με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο. Επίσης το ευρωπαϊκό Arkana θα έχει το σύστημα πολυμέσων αλλά και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που συνοδεύουν τα νέα μοντέλα της εταιρίας.