ΝΕΑ

Το 2020 το επίσημο ντεμπούτο του Audi e-tron GT

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2020 το επίσημο ντεμπούτο του Audi e-tron GT

ΝΕΑ

Το 2020 το επίσημο ντεμπούτο του Audi e-tron GT

ΝΕΑ

Η Audi, πολύ πιθανό να παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες του 2020, την έκδοση παραγωγής του νέου της ηλεκτρικού κουπέ, e-tron GT.

Advertisement
Advertisement

 

Έχουν περάσει όχι πολλές ημέρες από την επίσημη παρουσίαση του νέου e-tron Sportback, και τα στελέχη της Audi ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους για την 3η εκδοχή που θα βασίζεται στο αρχικό μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής σχεδιασμού της γερμανικής φίρμας, Marc Lichte, στο περιθώριο της φετινής Έκθεσης, τόνισε πως το 2020, στην «Πόλη των Αγγέλων» θα κάνει ντεμπούτο και επισήμως το τετράθυρο κουπέ e-tron GT.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το e-tron GT θα έχει αρκετά κοινά σημεία με το γνωστό μας A7, όπως την αλά κουπέ γραμμή της οροφής, τη μεγάλη εμπρός γρίλια και τους σχετικά μικρούς προβόλους. Η πρωτότυπη έκδοση που παρουσιάστηκε το 2018, διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, ανάμεσα στους δύο άξονες , όπως και οι ηλεκτροκινητήρες, με την αυτονομία να φτάνει, θεωρητικά πάντα τα 400 km. Συνδυαστικά, η απόδοση των δύο μοτέρ φτάνει τα 434 kW (590 ίπποι), ενώ το παρόν δίνει και η «έξυπνη» τετρακίνηση. Αποτέλεσμα είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις, με το «0-100 km/h» να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, για τα πρώτα 200 km/h από στάση χρειάζεται σχεδόν 12 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 km/h.

Advertisement

Σε ότι αφορά το πότε θα παρουσιαστεί επισήμως, υπολογίζοντας ότι το e-tron Sportback θα κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή αγορά την Άνοιξη του 2020, το πιθανότερο είναι το e-tron GT να βρεθεί στις εκθέσεις της Audi ένα χρόνο μετά (2021), σκεπτόμενοι και την υπάρχουσα στρατηγική της εταιρείας από το Ίγκολσταντ.

 

Advertisement