Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2019 το ηλεκτρικό της Volvo

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2019 το ηλεκτρικό της Volvo

ΝΕΑ

Το 2019 το ηλεκτρικό της Volvo

ΝΕΑ

Η Volvo επενδύει σημαντικούς πόρους και χρόνο στην αυτόνομη οδήγηση, όμως αυτό δεν την αποτρέπει από το να δίνει ιδιαίτερο βάρος και σε άλλα projects, όπως αυτό της ηλεκτροκίνησης. Η σουηδική μάρκα έκανε γνωστές λεπτομέρειες από τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Καταρχάς, ανακοίνωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι διαθέσιμο το 2019. Επιπλέον, υβριδικές εκδόσεις plug –in (με μπαταρίες δηλαδή που φορτίζονται στην πρίζα) θα λανσαριστούν σε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της, αλλά και στα μελλοντικά. Η Volvo εκτιμά ότι έως το 2020 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ανέλθουν στο 10% των συνολικών.

Σε πρώτο στάδιο, plug-in υβριδικές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν για τις Σειρές 90 (στο μεγάλο πολυτελές sedan S90 που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες) και 60 (π.χ στο επόμενο XC60) Ήδη διατίθεται η υβριδική έκδοση T8 Twin Engine στο νέο XC90. Θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα της μικρότερης Σειράς 40 (θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα CMA), όπως το αναμενόμενο μικρομεσαίο SUV, το XC40.

Advertisement
Advertisement