Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2015 τα νέα Megane και Laguna

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2015 τα νέα Megane και Laguna

ΝΕΑ

Το 2015 τα νέα Megane και Laguna

ΝΕΑ

Το σχέδιο της Renault για περαιτέρω ανάπτυξη παρουσίασε ο Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Μιλώντας από το βήμα του συνεδριακού κέντρου Palais des Congres στο Παρίσι, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault αναφέρθηκε στις οικονομικές προοπτικές αλλά και στα νέα μοντέλα. Ο Ghosn θα παραμείνει και για τρίτη θητεία στην κορυφαία θέση της γαλλικής εταιρείας, εξασφαλίζοντας μεγάλη αποδοχή (85% των ψήφων).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο Ghosn ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα στις κατηγορίες C και D, δηλαδή τα νέας γενιάς Megane και Laguna. Θα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική CMF (Common Module Family), την οποία μοιράζονται με αυτοκίνητα της Nissan. Επιτρέπει στα διάφορα συμβατά μέρη (κινητήρας, καμπίνα επιβατών, εμπρός και πίσω κάτω τμήμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά συστήματα) να «κουμπώνουν» μεταξύ τους. Περισσότερα σχετικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Πέρα από τα Megane και Laguna, το 2015 αναμένεται να λανσαριστούν επίσης τα νέα Espace και Scenic. Η παραγωγή τους θα γίνει στα εργοστάσια της Renault στο Ντουέ της βόρειας Γαλλίας και στη Παλένθια της Ισπανίας. Ο 60χρονος επικεφαλής του Ομίλου Renault-Nissan έκανε γνωστό ότι η Renault θα κυκλοφορήσει ένα προσιτό μικρό μοντέλο με τιμή κάτω από τα 5.000 ευρώ στις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής. Ο βραζιλιάνικης καταγωγής Ghosn αναφέρθηκε και στο όρομά του να κάνει τη Renault την 1η γαλλική μάρκα διεθνώς, Νο2 στην Ευρώπη (προφανώς πίσω από τη Volkswagen) και τον Όμιλο Renault-Nissan μέσα στους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Ο Ghosn ρωτήθηκε και για την απόδοση των κινητήρων της Renault στα φετινά μονοθέσια της Formula 1. «Σαφώς και δεν είναι ευχάριστο να χάνεις, όμως οι μηχανικοί μας εργάζονται σκληρά. Αναμφίβολα αυτή τη στιγμή η Mercedes έχει το προβάδισμα», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής εταιρείας.