Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsMOTO

ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για την σπείρα που έκλεβε Smart

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

H ΕΛΑΣ εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συγκεκριμένες κλοπές αυτοκινήτων στη Βορειοανατολική Αττική.

Οκτώ αυτοκίνητα, τρία αμαξώματα αυτοκινήτων, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αλλά και διαρρηκτικών εργαλείων, το χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ, κλειδιά οχημάτων και πινακίδες κυκλοφορίας, ένα πιστόλι κρότου-αερίου και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών κατέσχεσε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης σπείρας που έκλεβε Smart στην Βορειοανατολική Αττική.

Ειδικότερα πρόσφατα στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας οι αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου με την συνδρομή των τημημάτων της Κηφισιάς των Θηβών, της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων συνέλαβαν 5 ημεδαπούς άνδρες και 2 γυναίκες ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στην σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 4 άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, η ανωτέρω σπείρα δρούσε κατά το τελευταίο εξάμηνο και διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων μάρκας Smart.

Είχε διαρκή δράση και τα μέλη της διακριτούς ρόλους, ως προς τον σχεδιασμό και την εξασφάλιση της υποδομής (εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενοικίαση επιχειρησιακών οχημάτων), τον εντοπισμό των οχημάτων που θα αφαιρούσαν, την τέλεση των κλοπών, την επιτήρηση των χώρων, την αποσυναρμολόγηση και τελικά την διάθεση των κλεμμένων οχημάτων ή ανταλλακτικά αυτών στην “αγορά”.

Ως προς τον τρόπο δράσης κάποια από τα μέλη της σπείρας επιβαίνοντες σε ενοικιαζόμενο πολυτελές αυτοκίνητο μετέβαιναν σε περιοχές κυρίως των Βορείων προαστίων αναζητώντας υποψήφια προς αφαίρεση οχήματα.

Στην συνέχεια και όταν οι συνθήκες ήταν ιδανικές, στάθμευαν το “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση και προσέγγιζαν πεζή το όχημα, με ένα μέλος της συμμορίας να εκτελεί χρέη τσιλιαδόρου. Ακολούθως, με χρήση ειδικού εξοπλισμού παραβίαζαν το στοχοποιημένο όχημα, παρέκαμπταν το σύστημα ασφαλείας και το εκκινούσαν.

Για την διαφυγή τους, το “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο συνόδευε το κλεμμένο στην περιοχή των Αχαρνών, όπου το στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

Όταν το όχημα προοριζόταν για ανταλλακτικά το μετέφεραν σε αυτοσχέδιο συνεργείο και μέσω κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προέβαιναν στη αποσυναρμολόγηση αυτού, προκειμένου να μεταπωλήσουν τμήματα – ανταλλακτικά αυτών.

Η διάθεση, είτε αυτούσιων των οχημάτων, είτε μέρη αυτών, γίνονταν μέσω κατάλληλων επαφών που διασφάλιζε μέλος της συμμορίας που ήταν επιφορτισμένο για τον σκοπό αυτό, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι 28 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή στην υπόθεση και άλλων ατόμων, συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Ακόμη πιο φθηνά τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Πώς μπορείτε να ακυρώσετε το πρόστιμο των 150 ευρώ

Επιβεβαίωση του Newsauto.gr! Έρχεται το Περιβαλλοντικό Τέλος

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto