Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tις 200.000 μονάδες έφτασαν τα μοντέλα της Volkswagen R

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tις 200.000 μονάδες έφτασαν τα μοντέλα της Volkswagen R

ΝΕΑ

Tις 200.000 μονάδες έφτασαν τα μοντέλα της Volkswagen R

ΝΕΑ

Το ορόσημο των 200.000 μονάδων έφτασε η παραγωγή των μοντέλων Volkswagen R της γερμανικής εταιρίας, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε για το κοινό πριν από 15 χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 200.000ο R της Volkswagen. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα το “R” μοντέλο της γερμανικής εταιρίας με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι 200.000 μονάδες παραδόθηκε σε ειδική εορταστική τελετή σε πελάτη της εταιρίας στο Peterborough της Αγγλίας από τον Jost Capito, τον εκτελεστικό διευθυντή της Volkswagen R, ο οποίος και δήλωσε: “Το να εξελίσσεις και να διαθέτεις στο παγκόσμιο κοινό 200.000 αυτοκίνητα μέσα σε 15 χρόνια είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα…Η Volkswagen R είναι μια μικρή επιχείρηση στην οποία εργάζονται περίπου 350 συνάδερφοι. Καθένας από αυτούς συνεισφέρει στην επιτυχία της εταιρίας. Οι προσωπικές μου ευχαριστίες πάνε σε όλους όσοι είναι στην ομάδα αλλά και στο δίκτυο λιανικής, που πρέπει να είναι περήφανο για αυτό το ορόσημο.

vw-r-model-milestone-640

Το τμήμα “Volkswagen R” ξεκίνησε τις εργασίες του ως Volkswagen Individual και μετονομάστηκε σε R το 2010, με αυτό το γράμμα να δείχνει τη σχέση της εταιρίας με τους αγώνες. Πρώτο μοντέλο που περιποιήθηκε και ονομάστηκε έτσι χάρη στις αλλαγές που δέχτηκε ήταν το Golf IV R32.

Advertisement
Advertisement

Το πάθος για τους αγώνες μεγάλωσε περισσότερο, πέρασε και στα αυτοκίνητα δρόμου και αυτό εκπροσωπεί η Volkswagen R. Τα οχήματά μς είναι πραγματικά Volkswagens έχοντας όμως και κάτι ξεχωριστό. Εμπνέουν κόσμο που έχει γούστα για κάτι έξω από τα συνηθισμένα., δήλωσε ο Sven Schuler, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης της ψηφιοποίησης της Volkswagen R.

Το 200.000ο μοντέλο “R” ήταν ένα Golf R και παραδόθηκε στον Keith Williamson, ο οποίος αποτελεί πιστό πελάτη της εταιρίας και έχει στη συλλογή του μεταξύ άλλων ένα Mk IV Golf R32 και ένα Mk V Golf GTI.

Με το σήμα “R” πέρα από το πρώτο Golf R32, στην παραγωγή έχουμε δει επίσης άλλα τρία hatchback Golf, το Passat R36, το Touareg R50, το Scirocco R, το κάμπριο Golf R Convertible και το Golf R Estate.