Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τη μάτιασαν την Porsche 918 Spyder

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τη μάτιασαν την Porsche 918 Spyder

ΝΕΑ

Τη μάτιασαν την Porsche 918 Spyder

ΝΕΑ

Σε ανάκληση 45 συνολικά αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσει η γερμανική εταιρία λόγω προβλήματος στην πίσω ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Τον τελευταίο καιρό η Porsche ταλαιπωρείται από το …κακό μάτι του ανταγωνισμού αφού μετά τα προβλήματα ανάφλεξης με την 911 GT3, τώρα έρχεται και η σειρά της 918 Spyder. Και το θέμα είναι ακόμη πιο ευαίσθητο όταν αφορά σε ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής με το καθένα να κοστίζει από 768.000 ευρώ (στην Γερμανία).

Τώρα, το πρόβλημα εντοπίστηκε τέλη Ιουνίου όταν η ίδια η Porsche διαπίστωσε σε ένα βαρύ τεστ στην πίστα του Νάρντο (στην Ιταλία) πρόβλημα σε βραχίονα ελέγχου στην ανάρτηση. Το θέμα ερευνήθηκε και μέσα Ιουλίου η εταιρία ανακοίνωσε προσωρινό πάγωμα των παραδόσεων για να ελέγξει καλύτερα την ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια όλοι οι ιδιοκτήτες 918 Spyder (εσείς ξέρε κάποιον;) ειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο στην πίστα και σε υπερβολικά ακραίες συνθήκες καθώς το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό και μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου. Τελικά, αποφασίστηκε και τα 45 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί (τα 5 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ) να ανακληθούν και να επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Φυσικά, δίχως χρέωση 🙂