Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tιμή ρεκόρ 600 δολάρια άγγιξε η μετοχή της Tesla

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tιμή ρεκόρ 600 δολάρια άγγιξε η μετοχή της Tesla

ΝΕΑ

Tιμή ρεκόρ 600 δολάρια άγγιξε η μετοχή της Tesla

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις – παραδόσεις οχημάτων στο δ’ τρίμηνο έφθασαν στα 112.000 μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί η μετοχή της Tesla στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street καθώς ενισχύθηκε άνω του 7%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2019. Η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα διαμορφώνονταν στα 1,72 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα τα έσοδά της έφθασαν στα 7,38 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας και αυτά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 7,02 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις οχημάτων στο δ’ τρίμηνο έφθασαν στα 112.000 μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης η εταιρεία με την πρόβλεψη της παραγωγής να ανέλθει στα 500.000 οχήματα κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή της μετοχής στα 600 δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε πως το κέρδος ανά πωληθέν όχημα αυξήθηκε κατά 19% το τελευταίο τρίμηνο, με το περιθώριο λειτουργικού κέρδους να ανέρχεται πλέον 4,9%.

Η Tesla ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η παραγωγική διαδικασία στο νέο της εργοστάσιο στη Σαγκάη προχωρά κανονικά και στόχος αποτελεί η κατασκευή 150.000 Model 3 και επιπλέον 100.000 Model Y εντός του 2020.

Επίσης η εταιρεία ανέφερε πως η παραγωγή του Model Y έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ και πως οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV μοντέλου της θα ξεκινήσουν εγκαίρως στα τέλη Μαρτίου. Βέβαια οι εκτιμήσεις αυτές μπορεί να αλλάξουν ριζικά εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα:

Νέος ΚΟΚ: Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα!

Advertisement

Με plug-in υβριδικά μοντέλα «απαντά» η Volvo στα πρόστιμα της ΕΕ

Τι αυτοκίνητα αγόρασαν στην Ευρώπη το Δεκέμβριο;

 

Advertisement