Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι “τυφλές πιρουέτες” του Juke

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι “τυφλές πιρουέτες” του Juke

ΝΕΑ

Οι “τυφλές πιρουέτες” του Juke

ΝΕΑ

Το Nissan Juke πέτυχε την  πρώτη “τυφλή” απότομη αλλαγή πορείας από την όπισθεν με τον οδηγό του να βλέπει μόνο το σύστημα πανοραμικής θέασης (Intelligent Around View Monitor).

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με ένα Juke που είχε όλα τα παράθυρά του  καλυμμένα και με τον κασκαντέρ Paul Swift πίσω από το τιμόνι του, ο οδηγός είχε οπτικό πεδίο μόνο από τις τέσσερις εξωτερικές κάμερες του αυτοκινήτου για να το οδηγήσει.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο Paul έκανε το ίδιο ρεκόρ με αυτό που έχει επιτύχει αυτοκίνητο με “καθαρό” οπτικό πεδίο.  Όμως το συναρπαστικό στην περίπτωση του Juke είναι ότι ο Paul, πέτυχε να αντιστρέψει απότομα την πορεία του από όπισθεν σε πορεία προς τα εμπρός, αφενός στα “τυφλά” και αφετέρου σε έναν οριοθετημένο χώρο μόλις 18 εκατοστά φαρδύτερο από το μήκος του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

juke-640

To εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο Intelligent Around View Monitor της Nissan, το σύστημα που παρέχει στον οδηγό μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθώς και του χώρου γύρω από αυτό. Τέσσερις εικόνες από ισάριθμες κάμερες, συνθέτονται με έξυπνο τρόπο και εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του NissanConnect, καθιστώντας  τη διαδικασία της στάθμευσης απλούστερη και ασφαλέστερη.