Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σκοπεύει να κάνει η Nissan με τη σειρά Z;

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σκοπεύει να κάνει η Nissan με τη σειρά Z;

ΝΕΑ

Τι σκοπεύει να κάνει η Nissan με τη σειρά Z;

ΝΕΑ

Ενώ οι fan περιμένουν υπομονετικά την άφιξη ενός ολοκαίνουριου Z, πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως η Nissan θα μπορούσε να καταργήσει εξ ολοκλήρου τη σειρά. Ωστόσο, μια νέα έκθεση λέει ότι η ιαπωνική μάρκα θα διατηρήσει την ταμπέλα Z στην αγορά, τουλάχιστον προς το παρόν.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε συνέντευξή του στην Autoguide, ο Αντιπρόεδρος της Nissan, Michael Bunce, δήλωσε ότι η εταιρεία θα κρατήσει το όνομα Z για μερικά χρόνια ακόμη. “Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη συγκεκριμένη πινακίδα,” είπε, “και είναι σίγουρα κάτι που μελετάμε και εργαζόμαστε τώρα“.

Nissan-370z-2018-inter-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Αυτό που παραμένει υπό αμφισβήτηση, όμως, είναι ακριβώς πώς θα είναι το μελλοντικό Z προσεχώς. Ελπίζουμε ότι δεν θα μετατραπεί σε SUV όπως το Mitsubishi Eclipse. Το γερασμένο σπορ αυτοκίνητο πούλησε μόνο 4.614 κομμάτια στις ΗΠΑ το 2017, καθιστώντας το ένα από τα χειρότερα πουλημένα αυτοκίνητα στην αγορά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, η Ford πούλησε περίπου 82.000 Mustang κατά την ίδια χρονική περίοδο…

Ευτυχώς, η Nissan έχει καταστήσει σαφές ότι το μέλλον της μάρκας δεν περιστρέφεται γύρω από τα SUV – τα sedan και τα σπορ αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο επίκεντρο – αλλά το σημερινό 370Z βρίσκεται στην αγορά στην τρέχουσα μορφή του από το 2009. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοντέλα στην κατηγορία του.

Nissan-370z-2018-tsiro-640

Advertisement

Γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε επένδυση γίνει στο Ζ θα έχει οπωσδήποτε αντίκτυπό στην επωνυμία μας“, δήλωσε ο Bunce στη συνέντευξη. Το Z είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και δεν πηγαίνει πουθενά…