Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι πρέπει να ξέρεις για το Volkswagen T-Roc

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πρέπει να ξέρεις για το Volkswagen T-Roc

ΝΕΑ

Τι πρέπει να ξέρεις για το Volkswagen T-Roc

ΝΕΑ

Το επερχόμενο και πολλά υποσχόμενο όχημα ελεύθερου χρόνου με τον κωδικό T-Roc, “δεν είναι σαν κανονικό SUV“, σύμφωνα με τον Frank Welsch, επικεφαλής της R & D της Volkswagen, μιλώντας στον Τύπο, πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το T-Roc είναι το νέο SUV της VW. Τοποθετείται κάτω από το Tiguan στη γκάμα, αλλά προορίζεται να προσφέρει “περισσότερο συναίσθημα” από άλλα μοντέλα της φίρμας, δήλωσε ο Welsch. Στο σχεδιασμό του, είναι πιο καλαίσθητο από οποιοδήποτε άλλο SUV της εταιρίας, με ένα μπροστινό μέρος νέας όψης, πλαϊνά πάνελ αλουμινίου που απαλύνουν το οπτικό φορτίο και τροχούς έως και 20 ιντσών.

Το T-Roc θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο και θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος – μήκους 4,2 m – με το Nissan Juke, το οποίο, μαζί με το Mini Countryman και το Opel Mokka X, αναμένεται να απαρτίζουν τον ανταγωνισμό του.

Advertisement
Advertisement

VW-t-roc-rode-tsiro-640VW-t-roc-rode-inter-tsiro-640

Ωστόσο, λόγω της πρακτικότητας, παρά το μικρό του μέγεθος, υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι είναι και αντίπαλος της Nissan Qashqai. “Όλα τα αυτοκίνητά μας είναι επιτυχημένα λόγω του χώρου αποσκευών και του χώρου για τους επιβάτες“, δήλωσε ο Welsch, “και αυτό το αυτοκίνητο έχει ακόμα περισσότερο χώρο από ό, τι θα βρείτε σε ένα Golf“, συμπλήρωσε.

Θα υπάρχουν έξι επιλογές κινητήρα κατά την εκκίνηση, τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου, εκ των οποίων η ισχύς θα κυμαίνεται από 114, 147 έως και 187 ίππους. Θα υπάρχουν διαθέσιμες δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη.