Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι περιλαμβάνει το 5ετές πλάνο της Fiat Chrysler

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι περιλαμβάνει το 5ετές πλάνο της Fiat Chrysler

ΝΕΑ

Τι περιλαμβάνει το 5ετές πλάνο της Fiat Chrysler

ΝΕΑ

Στο Μπαλόκο της Ιταλίας ήταν στραμμένα τα βλέμματα καθώς ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες το στρατηγικό πλάνο του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles για τα επόμενα πέντε χρόνια! Ας δούμε τι περιλαμβάνει αυτό και που βρίσκεται ο όμιλος αυτή τη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Για πρώτη φορά μετά από την συγχώνευση με την Chrysler το 2009, ο Ιταλός τόνισε πως στο τέλος του μήνα που ξεκίνησε θα υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα από λογιστικά χρέη, υπογραμμίζοντας πως η εταιρεία πιάνει τους μακροπρόθεσμους στόχους της και ανεβάζει τα κέρδη της στις παγκόσμιες αγορές.

Όλα αυτά 14 χρόνια μετά την 1η Ιουνίου του 2004 όταν ο Marchionne κλήθηκε να ηγηθεί της Fiat SpA μετά το θάνατο του προέδρου της Umberto Agnelli. Φέτος, θα είναι η τελευταία του χρονιά στο ρόλο του CEO.

Advertisement
Advertisement

Chryslers-Sergio-Marchionnet7876543harpi640

Σε ότι αφορά στα πλάνα για τις μάρκες που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του FCA Group, ο όμιλος αναμένεται να επικεντρωθεί στις Alfa Romeo, Maserati, Jeep και Ram, θα «ηλεκτροποιήσει» τη γκάμα μοντέλων, θα λανσάρει νέες τεχνολογίες ενώ θα κάνει είσοδο σε νέες κατηγορίες δημιουργώντας ένα μεσαίου μεγέθους Crossover με το σήμα της Maserati, ένα τριών σειρών καθισμάτων Jeep Grand Cherokee κ.α.

Alfa-Romeo-Product-Plan-8C-640

Advertisement

Συγκεκριμένα για την Alfa Romeo, εντός της πενταετίας θα δούμε να αναβιώνει το supercar 8C αλλά και η GTV, σε μία νέα προσπάθεια να επιτευχθούν φιλόδοξοι στόχοι σε ότι αφορά στις πωλήσεις. Το πρώτο όντας το απόλυτο όχημα με το σήμα της εμβληματικής μάρκας προσφέροντας 700 άλογα από τον τοποθετημένο στο κέντρο, Twin-Turbo κινητήρα του, και το δεύτερο όντας ένα σπορ, οικονομικά προσιτό για μεγαλύτερο κοινό μοντέλο, απόδοσης 600 αλόγων.

Alfa-Romeo-Product-Plan-GTV-A640

Advertisement

Παράλληλα, θα σταματήσει η διάθεση diesel μοντέλων, θα δημιουργηθούν δύο νέα SUV ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά της Κίνας. Τα SUV θα είναι ένα compact κι ένα μεγάλου μεγέθους και θα πλαισιώνουν τη Stelvio στη γκάμα.

Alfa-Romeo-Product-Plan-a640

Η Maserati θα αποκτήσει ένα μεσαίου μεγέθους SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της μάρκας, Tim Kuniskis, θα έχει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία του.

Advertisement

fca-maserati-road-map-b640

Παράλληλα, θα δούμε coupe και cabrio εκδοχές της Alfieri, την οποία γνωρίσαμε προ τετραετίας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αλλά έχει καθυστερήσει πολύ να μπει στην παραγωγή. Θα προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήριων συνόλων, η μία εκ των οποίων θα αφορά υβριδική τεχνολογία. Στόχος των Ιταλών είναι μέχρι το 2022 να ανεβάσουν τον αριθμό ετήσιων πωλήσεων της μάρκας στις 100.000.

fca-maserati-road-map-a640

Σε ότι αφορά στη Jeep, θα ανοίξει πολύ τη γκάμα της και στην πορεία θα παρέχει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις σε όλα της τα μοντέλα (10 plug-in hybrid και 4 αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές). Η κίνηση που αναμένεται χρόνια τώρα και αναμένεται να γίνει πραγματικότητα, αφορά την εμπλοκή στο A-Segment με ένα μοντέλο μικρότερο του Renegade ενώ σε ότι αφορά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, θα επανέλθουν τα Wagoneer και Grand Wagoneer.