Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο θα έχει η επόμενη «τριάρα» της BMW;

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο θα έχει η επόμενη «τριάρα» της BMW;

ΝΕΑ

Τι νέο θα έχει η επόμενη «τριάρα» της BMW;

ΝΕΑ

Η ανανεωμένη Σειρά 3 με τον τρικύλινδρο 1.500άρη μπορεί μόλις να ανακοινώθηκε, αλλά ήδη οι ειδικοί της BMW δουλεύουν πάνω στη νέα γενιά που θα κυκλοφορήσει το αργότερο το 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H νέα BMW 3 θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια και δεν θα αποκλίνει από την σύγχρονη τάση η οποία προβλέπει την χρήση ελαφρύτερων συνθετικών υλικών ώστε να εξοικονομηθεί και το τελευταίο γραμμάριο μειώνοντας όσο το δυνατόν την κατανάλωση καυσίμου και την εκπομπή ρύπων.

Μάλιστα, οι ειδικοί δουλεύουν ήδη πάνω στη νέα «τριάρα» που έχει την κωδική ονομασία G20 και σύμφωνα με το περιοδικό CAR θα υπάρχουν διάφορα προαιρετικά πακέτου εξοπλισμού για σπορ οδήγηση, με έμφαση στην άνεση, με νέα ημιαυτόνομα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ σύστημα πολυμέσων με μεγάλη οθόνη αφής που θα συνδυάζεται και με εντολές με κινήσεις χεριών, μεγαλύτερο head-up display και διάφορες άλλες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό θα συνεχίσει να υπάρχει η βασική έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα που στην υβριδική έκδοση θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 60 kW. Μάλιστα, θα υπάρχει και μεγαλύτερη υβριδική «τριάρα» με δίλιτρο μοτέρ και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στα 90 kW. Η μικρότερη εκδοχή θα έχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 50 km, ενώ η δεύτερη και ισχυρότερη με μεγαλύτερες μπαταρίες θα φτάνει τα 80 km.

Στον αντίποδα, οι κορυφαίες M3/M4 θα εξοπλίζονται με νέας γενιάς τρίλιτρους εξακύλινδρους κινητήρες που θα συνδυάζονται με «e-chargers» και ψεκασμό νερού (κάτι που είδαμε στην BMW M4 MotoGP) ώστε η ισχύς να ξεπερνά τους 500 PS. Εκτός από τις πισωκίνητες, θα υπάρξει και η τετρακίνητη M350i. Για να δούμε…