Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο φέρνει η νέα ΒΜW Z5

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο φέρνει η νέα ΒΜW Z5

ΝΕΑ

Τι νέο φέρνει η νέα ΒΜW Z5

ΝΕΑ

H BMW προετοιμάζει σε πυρετώδεις ρυθμούς τη νέα Z5. Πρόκειται για το roadster με το οποίο θα αντικαταστήσει τη Ζ4 και εξελίσσει από κοινού με την Toyota.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

H νέα Z5 θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, με το οποίο η BMW θα αντικαταστήσει τη Ζ4. Aποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Toyota και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τη νέα Supra, που έρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει το νέο της μοντέλο στις αρχές του 2018 και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί δοκιμές σε δρόμο και πίστα, με καμουφλαρισμένο αμάξωμα. Το πισωκίνητο μοντέλο θα διατεθεί αποκλειστικά σε κάμπριο αμάξωμα, με υφασμάτινη ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή (η Toyota Supra μόνο σε κουπέ) και περιμένουμε να διαθέτει μια αρκετά δυναμική σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το μακρύ καπό θα βρεθούν υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα βενζίνης (4κύλινδρα και 6κύλινδρα) με χωρητικότητα από 2,0 λίτρα, που θα τοποθετηθούν όσο πιο πίσω γίνεται από τον εμπρόσθιο άξονα, για λόγους κατανομής βάρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν πιθανότατα και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα είναι υβριδικές, ενώ η ιπποδύναμη για την κορυφαία έκδοση Μ θα ξεπερνά τα 400 άλογα.