Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι καινούργιο θα φέρει το νέο VW Tiguan;

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι καινούργιο θα φέρει το νέο VW Tiguan;

ΝΕΑ

Τι καινούργιο θα φέρει το νέο VW Tiguan;

ΝΕΑ

Σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης του νέου Tiguan βρίσκεται η VW το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Το μεσαίο SUV της VW, το Tiguan, έχοντας αποτελέσει μία ιδιαίτερα σημαντική εμπορική επιτυχία για την εταιρία, πρόκειται σχετικά σύντομα να περάσει στην επόμενη γενιά του.

Το νέο Tiguan βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, και ήδη κάποια καμουφλαρισμένα πρωτότυπα κάνουν τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών στους δρόμους των Άλπεων.

Η πρώτη σχεδιαστική διαφοροποίηση εντοπίζεται στη μάσκα, όπου υπάρχει μία πλήρως καλυμμένη μάσκα, κάτι που αφήνει υπόνοιες ότι θα υπάρχει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αλλαγές στο αμάξωμα δεν θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές κατά πάγια τακτική της VW. Το πιθανό είναι να βασίζεται και πάλι στην πλατφόρμα MQB χωρίς σημαντική διαφοροποίηση στις διαστάσεις και την γενικότερη παρουσία του.

Το Tiguan δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε το 2015 και είχε ένα facelift το 2020, κάτι που σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής του μέσα στο 2024 όταν θα παρουσιαστεί και η εντελώς καινούργια τρίτη γενιά του.

Μία γενιά η οποία θα έχει πιο έντονη ηλεκτρική παρουσία, με σίγουρη την έκδοση eHybrid με απόδοση 245 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει μία αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση βασισμένη στην πλατφόρμα ΜΕΒ, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει γκάμα μοντέλων τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και αμιγώς ηλεκτρικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και διαρροές σχετικά με το σχέδιο και την εμφάνιση του αυτοκινήτου θα πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα, καθώς η εταιρία θα προχωρά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, προσπαθώντας παράλληλα να συνδυάσει και στοιχεία από την γκάμα ID έτσι ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο look στα μοντέλα της εταιρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS
Δοκιμή: VW Tiguan 2.0 TDI DSG 4MOTION
Νέο VW Tiguan Allspace: Εκσυγχρονισμός (video)