Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού ενώ είμαστε στο αυτοκίνητο (+video)

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού ενώ είμαστε στο αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού ενώ είμαστε στο αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Ένας σεισμός συμβαίνει απροειδοποίητα και μπορεί να μας βρει σε οποιοδήποτε μέρος ή ακόμα και ενόσω κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας. Τι κάνουμε στην τελευταία περίπτωση;

Advertisement
Advertisement

Ο πολύ ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος εμπρός στη δύναμη της Φύσης αλλά και πόση μεγάλη πρόοδο έχει κάνει ώστε να γλυτώνουν πολλοί από αυτούς που θα επηρεαστούν από το φαινόμενο.

Η ισχύς των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησαν την πόλη Χουάλιεν της νησιωτικής χώρας είναι κάτι που όλοι απευχόμαστε να ζήσουμε. Κάποιοι από τους κατοίκους της βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους τη στιγμή του σεισμού, πηγαίνοντας στον προορισμό τους.

Τα σχετικά πλάνα που μεταδίδονται προκαλούν έντονα συναισθήματα, πιθανόν και τρόμο. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πώς πρέπει να αντιδράσει ένας οδηγός στην περίπτωση που συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια της διαδρομής του.  

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την περίπτωση σταματάμε το αυτοκίνητό μας σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλές μέρος και παραμένουμε σε αυτό για για να προστατευτούμε από την πτώση αντικειμένων.

Ασφαλή μέρη θεωρούνται τοποθεσίες μακριά από απότομες πλαγιές, μακριά από ψηλά δέντρα ή κτίρια που θα μπορούσαν να πέσουν. Εάν βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο, αυτό είναι το καλύτερο μέρος που μπορεί να είμαστε

Σε περίπτωση που το φαινόμενο συμβεί νύχτα, ελαττώνουμε την ταχύτητά μας με ήρεμο τρόπο, προειδοποιούμε τους υπόλοιπους οδηγούς ενεργοποιώντας τα «αλάρμ» και ακινητοποιούμαστε στην άκρη του δρόμου εφόσον αυτό είναι δυνατόν στο σημείο που βρισκόμαστε.

Advertisement

Ενημερώνουμε τους δικούς μας ότι είμαστε καλά -εφόσον λειτουργεί το τηλεφωνικό δίκτυο- και προσπαθούμε να μάθουμε νέα για την κατάσταση που επικρατεί στον προορισμό μας.

Τέλος, παραμένουμε με το αυτοκίνητό μας σταθμευμένο σε ασφαλές μέρος και με τρόπο που να μην εμποδίζουμε τα οχήματα και το προσωπικό των διασωστών και των Αρχών και αποφεύγουμε να κινηθούμε με το όχημά μας για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Advertisement