Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην εποχή του «αραμπά» ο Τουρκικός Στρατός! (+video)

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην εποχή του «αραμπά» ο Τουρκικός Στρατός! (+video)

ΝΕΑ

Στην εποχή του «αραμπά» ο Τουρκικός Στρατός! (+video)

ΝΕΑ

O καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία προκάλεσε προφανώς και μεγάλες ζημιές στις υποδομές του στρατού της γειτονικής χώρας.

Advertisement
Advertisement

Μία εβδομάδα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, η Τουρκία μετρά ακόμα τις πληγές της. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα, ενώ και οι καταστροφές σε υποδομές και κτήρια είναι ασύλληπτες σε έκταση.

Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής σχολιάστηκε από ειδικούς η παντελής απουσία του στρατού, ως οργανωμένη δύναμη υποστήριξης και συντεταγμένης δράσης πάνω στα ερείπια

Πολλοί μίλησαν για μεγάλες ζημιές και απώλειες και στις τάξεις του στρατού, ο οποίος εδρεύει στην περιοχή που ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή του πολέμου με την Συρία.

Advertisement
Advertisement

Στο video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε έναν μεγάλο αριθμό Τούρκων στρατιωτών να μετακινούνται πάνω σε καρότσες χωματουργικών φορτηγών.

Εκατοντάδες στρατιώτες, και μάλιστα καταδρομείς της 2ης στρατιάς που εδρεύει στην περιοχή, μεταφέρονται ο ένας πάνω στον άλλον, προκαλώντας τις αντιδράσεις και των ίδιων των Τούρκων.

Οι περισσότεροι σχολιάζουν την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ο “πανίσχυρος” στρατός της χώρας. Και αρκετοί αφήνουν υπόνοιες ότι έχουν “χτυπηθεί” σε μεγάλο βαθμό και οι στρατιωτικές υποδομές της περιοχής.

Advertisement

Όλα αυτά αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ότι το χτύπημα που δέχτηκε η Τουρκία είναι πολύ σοβαρό και σε πολλά επίπεδα. Και ίσως να εξηγεί -ως ένα βαθμό- και το άνοιγμα προς την Ελλάδα, με την συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία μπαίνει σε μία νέα φάση, στην οποία θα χρειαστεί χρόνο και πολλά χρήματα για να ανακάμψει. Ας ελπίσουμε ότι θα περιορίσει την αναθεωρητική ρητορική προς την χώρα μας.

Advertisement

Και ότι εικόνες όπως αυτές με στρατιώτες πάνω στον αραμπά να “προσγειώσουν” τους γείτονες στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο σεισμός… κατάπιε τους δρόμους της Τουρκίας (+video)
Η Τουρκία γίνεται η νέα μεγάλη δύναμη στις μπαταρίες
Τουρκία: Βγάζουν δισεκατομμύρια από αυτοκίνητα και τα ρίχνουν στα όπλα