Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι… καλό πουλήθηκε τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι… καλό πουλήθηκε τον Απρίλιο στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Τι… καλό πουλήθηκε τον Απρίλιο στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Απρίλιο στη χώρα μας και θα θέλαμε να βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι τους. Επιλέξαμε 8 από αυτά και αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάσει!

Advertisement
Advertisement

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Απρίλιο με τις συνολικές ταξινομήσεις να αγγίζουν τις 10.277 μονάδες. Οι Toyota, Peugeot και Hyundai βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων ενώ ήταν και μοναδικές μάρκες που είχαν μερίδιο αγοράς πάνω από το 10%.

Την τιμητική του είχαν κυρίως οι μικρές κατηγορίες ενώ σχεδόν στο 50% βρέθηκαν οι ταξινομήσεις των οχημάτων ελευθέρου χρόνου που συνεχώς κερδίζουν έδαφος. Όπως όμως κάθε μήνα έτσι και τον… περασμένο ξεχωρίσαμε ορισμένα πολύ ιδιαίτερα μοντέλα που ο καθένας ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία θα ήθελε να τα κυκλοφορεί ακόμα και καθημερινά. Όπως θα δείτε παρακάτω τα σπορ μοντέλα ήταν αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην… απ’ έξω ούτε τα station wagon, ούτε τα ηλεκτρικά ακόμα και τα Pick-up!

Επιλέξαμε 8 από αυτά που πουλήθηκαν και ήδη κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Advertisement
Advertisement

«Καυτές» οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο!


 

Advertisement

Alfa Romeo Giulia QV
Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Giulia με την κωδικη ονομασία QV και να θέλει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2.9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και παράγει 600Nm ροπής. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 307χλμ./ώρα. Η τιμή της ξεπερνά τα 122.000 ευρώ και όποιον και να ρωτήσεις θα την ήθελε με… κλειστά μάτια!


Advertisement

Audi RS6 Avant
Το πολυτελές οικογενειακό και κορυφαία Station Wagon που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του χαίρεται οδηγικά ένας ακόμα Έλληνας οδηγός. Το γερμανικό «τέρας» εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 4.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 600 ίππους και παράγει 800Nm ροπής. Για το 0-100 χρειάζεται μόλις 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα. Η τιμή του αγγίζει σχεδόν τα 160.000 ευρώ.


BMW i8
Μπορεί η παραγωγή του να σταμάτησε όμως ένα ακόμα BMW i8 ταξινομήθηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα προχωρημένο σχεδιαστικά σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, Συνδυαστικά αποδίδουν 374 ίππους χαρίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καθώς το γερμανικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για 55 χιλιόμετρα! Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ./ώρα.

Advertisement


Ford Explorer
Το επιβλητικό SUV της Ford που με 85.000 ευρώ προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Το Explorer είναι πολύ μεγάλο και συνδυάζει ικανότητες εκτός δρόμου και επιδόσεις, την ώρα μάλιστα που το βάρος του αγγίζει του 2,4 τόνους. Το τετρακίνητο μοντέλο συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα όπου η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 457 ίππους. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Στα παραπάνω να προσθέσουμε τα 8 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.


Jeep Gladiator
Το εντυπωσιακό Pick-up βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και το πρώτο με… πινακίδες έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους. Το όχημα μήκους 5,59 μέτρων εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V6 diesel χωρητικότητας 3.0 λίτρων που αποδίδει 264 ίππους και παράγει 600Nm ροπή από τις 1.400 σ.α.λ. Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η διάθεσή του και ζήτηση είναι τέτοια που για να το παραλάβεις πρέπει να περιμένεις έξι μήνες. Η τιμή του ξεκινά από τα 53.900 ευρώ.


Mercedes G 350D
Ίσως να μην χρειάζεται πολλά λόγια για το… τετραγωνισμένο τετρακίνητο όχημα της Mercedes με το γράμμα G. Επιβλητικό, πολυτελές αλλά και με επιδόσεις εκτός δρόμου, κατατάσσεται σε ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα που θα ήθελε ο καθένας να οδηγεί, ιδίως όσοι ασχολούνται με την εκτός δρόμου οδήγηση. Το συγκεκριμένο που ταξινομήθηκε στην έκδοση 350D αποδίδει 286 ίππου και η τιμή του αγγίζει τα 158.300 ευρώ.


Porsche Taycan
Μπορεί τα ηλεκτρικά να μην… ακούγονται όπως τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά όπως και να το κάνουμε μία Porsche έστω και ηλεκτρική παραμένει… Porsche. Η Taycan είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της μάρκας και ήδη τον περασμένο μήνα άλλα τέσσερα τέτοια αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στους ελληνικούς δρόμους. Η τιμή της ξεκινά από τα 11.700 ευρώ και φτάνει στα 194.900 στην κορυφαία έκδοση. Από πλευράς επιδόσεων η turbo S για παράδειγμα επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα!


Toyota GR Yaris
Μπορεί να μιλάμε για… Yaris αλλά GR Yaris είναι κάτι διαφορετικό. Έχει εξελιχτεί από την αγωνιστική ομάδα της Toyota στο WRC και μαζί με τον Tommi Makinen το μετέτρεψαν σε αγωνιστικό δρόμου. Βασικά είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελε κάθε γρήγορος οδηγός που αναζητά ένα πολύ καυτό hatchback που να θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο και να έχει εκτός από επιδόσεις και αντοχές. Εφοδιάζεται με ένα τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1.618 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 261 ίππους και παράγει 360Nm ροπή. Έχεις βάρος 1.280 κιλά. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 230 χλμ./ώρα. Η τιμή του ξεκινά από τα 42.670 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini ετοιμάζει νέο «όπλο» (VIDEO)