Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το «Micromobility» της Nissan;

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το «Micromobility» της Nissan;

ΝΕΑ

Τι είναι το «Micromobility» της Nissan;

ΝΕΑ

Τη δική της πρόταση για τις μελλοντικές ανάγκες της αυτοκίνησης σε αστικό τοπίο παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η Nissan. Ο λόγος για το «Micromobility» που παρουσιάζεται μέσω του NNMC ή αν προτιμάτε Nissan New Mobility Concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, με ένα τέτοιο όχημα «ατενίζουν το μέλλον της κινητικότητας και διευρύνουν τις αναδυόμενες τάσεις στον τρόπο μετακίνησης των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, με μήκος μόλις 2.34 μέτρα. Όπως αναφέρει στη σχετική παρουσίαση η Nissan «μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και της ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις».

Advertisement
Advertisement

NNMC-b640

Μπορεί όμως να φέρει αποσυμφόρηση και σε ότι αφορά στη στάθμευση, αφού παρκάροντας κάθετα, καταλαμβάνει μόλις το 1/3 του χώρου που καταλαμβάνει ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Επί της ουσίας, αυτά τα πρωτότυπα βασίζονται στο Twizy της «αδερφής» Renault, εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα 17 ίππων και μπορούν να καλύψουν 64  χιλιόμετρα κουβαλώντας δύο επιβάτες, με την τελική τους ταχύτητα να ορίζεται στα 40 km/h!

Advertisement

NNMC-e640

Στο πλαίσιο πειραματικής δοκιμής, ένας στόλος δέκα οχημάτων NNMC  κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μιας πόλης που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις  στην κυκλοφορία και την στάθμευση οχημάτων.  Τα συγκεκριμένα NNMC  δοκιμής  διατίθενται με ενοίκιο 6 δολαρίων για μισή ώρα, ή εναλλακτικά με 80$ για ένα 24ωρο.

Advertisement

Δείτε περισσότερα, στο video που ακολουθεί…