Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γυρεύει το πρωτότυπο Nissan στο εργοστάσιο της Renault;

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γυρεύει το πρωτότυπο Nissan στο εργοστάσιο της Renault;

ΝΕΑ

Τι γυρεύει το πρωτότυπο Nissan στο εργοστάσιο της Renault;

ΝΕΑ

Επίσκεψη-έκπληξη πραγματοποίησε πρόσφατα το Nissan Sway στη μονάδα παραγωγής της γαλλικής μάρκας στο Φλιν, στα προάστια του Παρισιού. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον «προπομπό» του επόμενου Micra. Η νέα γενιά του σουπερμίνι της Nissan θα αρχίσει να κατασκευάζεται εκεί από τα τέλη του 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Μάλιστα κατά τη παύση παραγωγής του Clio και του ηλεκτρικό ZOE για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, οι εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν προκειμένου να υποδεχτούν το Micra (θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, την οποία θα μοιράζεται με το επόμενο Clio). Επίσης, 50 εργαζόμενοι της Renault έκαναν σχετικά σεμινάρια στην Ιαπωνία επί έναν μήνα.

Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής του μικρού της Nissan από την Ινδία στη Γαλλία θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής. Η σχεδίαση του Nissan Sway (παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2015 στη Γενεύη) θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αυτή του επόμενου Micra. Όπως έχει γράψει εδώ και μήνες το Newsauto.gr, η Nissan έχει κατοχυρώσει το όνομα Sway, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε αυτοκίνητο παραγωγής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Micra στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι ότι το νέο Sway/Micra θα είναι μεγαλύτερο, με πλουσιότερους χώρους, τελευταίας γενιάς σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, όπως τον 1.2 turbo με ισχύ 115-120 PS.