Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι χρόνο θα γράψει η Mercedes-AMG Project One στο “Ρινγκ;”

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι χρόνο θα γράψει η Mercedes-AMG Project One στο “Ρινγκ;”

ΝΕΑ

Τι χρόνο θα γράψει η Mercedes-AMG Project One στο “Ρινγκ;”

ΝΕΑ

Με ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και ένα σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Formula 1, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο hypercar της Mercedes-AMG Project One θα είναι ταχύτατο σαν βέλος. Το ερώτημα είναι, πόσο γρήγορο θα είναι στο φημισμένο κομμάτι του δύσκολου αγώνα στο Νίρμπουργκρινγκ. Εάν ρωτάτε το αφεντικό της AMG Tobias Moers, πιστεύει ότι θα είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που πάτησαν ποτέ στην επονομαζόμενη «Πράσινη Κόλαση».

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Moers ισχυρίστηκε ότι «είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι το Project One θα μπορούσε να καταρρίψει ακόμη και το εντυπωσιακό 6.11,13 sec της αγωνιστικής Porsche 956 του 1983 με τον Stefan Bellof πίσω από το τιμόνι. Ταχύτερη επίσης και από την έκδοση παραγωγής της Porsche 911 GT2 RS, η οποία έγραψε 6.47 sec πέρυσι.

Το πιο σημαντικό θα ήταν “να βρεθεί ο σωστός οδηγός”, δήλωσε ο Moers. Αλλά ακόμη και με έναν αρχάριο, έχει νόημα ότι η AMG πιστεύει πως το Project One θα μπορούσε να είναι στο δρόμο για τον ταχύτερο γύρο αυτοκινήτου παραγωγής που επιτεύχθηκε ποτέ. Το αυτοκίνητο παράγει περίπου 675 κιλά κάθετης αεροδυναμικής, το συνολικό απόβαρο θα κυμαίνεται όταν παραχθεί γύρω στα 1.300 kg. Το μόνο όχημα που θα μπορούσε να απαντήσει στο Project One είναι η καινούρια McLaren Senna, η οποία μπορεί να παράγει επιβλητική κάθετη δύναμη στα 800 kg μάλιστα σε ταχύτητες 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-amg-project-one-tsiro-530

Εκεί όπου το Project One υπερέχει, είναι στη δύναμη. Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 1,6 λίτρων που συνδυάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση θα είναι πάνω από 1.000 ίππους (κοντά στους 1.100 ίππους) – και η ισχύς θα στέλλεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ταχείας λειτουργίας. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 350 km/h. Μόλις 275 κομμάτια του Project One θα κατασκευαστούν, το καθένα με κόστος περίπου 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Μην περιμένετε να δείτε το Project One στο δρόμο, τουλάχιστον έως το 2019 όταν δηλαδή θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις.