Menu
Live Κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων ΠΑΜΕ Formula 1; | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Homer Simpson

  • Σπύρος Χώτος

Εκμεταλλευόμαστε την ημέρα για να ψάξουμε την αλήθεια πίσω από τον αστικό μύθο για το αυτοκίνητο που οδηγεί ίσως ο πιο διάσημος πατέρας της μικρής οθόνης: Ο Homer Simpson.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Σαν σήμερα βγήκε για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό αέρα η σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες και η πλέον μακροβιότερη στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης: The Simpsons, που είναι δημιούργημα του Matt Groening.

Η σειρά είναι μία σάτιρα της μεσοαστικής Αμερικής, με ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας, των Simpsons, που την αποτελούν ο πατέρας Homer, η μητέρα Marge Bouvier και τα τρία παιδιά τους, Bart, Lisa και Maggie.

Η σειρά φημίζεται για το πόσο “ψαγμένη” είναι τόσο στην δημιουργία των ηρώων της, όσο και για τα νοήματα ή τα κοινωνικά μηνύματα τα οποία θέλει να περάσει. Δείτε για παράδειγμα το Springfield, όπου οι Simpsons ζουν, το οποίο βρίσκεται σε μία ακαθόριστη πολιτεία των ΗΠΑ και είναι μία μικρογραφία του κόσμου.

Έτσι, οι δημιουργοί της σειράς μπορούν να θίξουν τα προβλήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και όχι μόνο της αμερικανικής. Τα θέματα του περιβάλλοντος, της ομοφυλοφιλίας, του εθνικισμού, της εκπαίδευσης, αλλά και τα μίντια, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κριτικής τους.

Οι Simpsons εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη στις 19 Απριλίου 1987, ως ένθετο στο “The Tracey Ullman Show”, που παρουσίαζε στο δίκτυο Fox η γνωστή τραγουδίστρια της pop Tracey Ulman.

Η επιτυχία ήταν άμεση και δύο χρόνια αργότερα οι ιστορίες των Simpsons απέκτησαν τη μορφή της ημίωρης εκπομπής στο ίδιο κανάλι, σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1989.

Bentley

Όμως οι φίλοι του αυτοκινήτου λάτρεψαν την σειρά για τα οχήματα που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Ανάμεσα στα μοντέλα, που έχουν περάσει ήταν τα: Bentley S-Type, Chevrolet Impala, Lamborghini Gallardo, Pontiac Firebird και Bugatti Type 50 ή όπως ο (ιδιοκτήτης του πυρηνικού εργοστασίου που δουλεύει ο Homer) Charles Montgomery Burns ονομάζει “Bugatti Sexarossa”.

Bugat

Όμως τι αυτοκίνητο οδηγούσε ο Homer Simpson; Στο επεισόδιο με το νούμερο 607 (28η σεζόν) αποκαλύπτεται πως ο Homer οδηγεί ένα Plumouth Junkerolla του 1986. Φυσικά για τον Matt Groening ακόμη και αυτό έχει μία ιστορία.

Το 1987, η Κινέζικη εταιρία First Auto Works (FAW) κατασκεύασε μερικά διαφοροποιημένα Dodge 600 με το όνομα Hongqi CA750F. Τα πρώτα κομμάτια ήταν δοκιμαστικά για να μάθουν οι εργάτες της FAW τη διαδικασία. Έτσι εξηγείται η διαφορετική εμφάνιση αλλά και τα στοιχεία από τα άλλα μοντέλα της Plymouth.

Homer1

Κάποια ταξίδευσαν στις ΗΠΑ για αξιολόγηση και μετά καταστράφηκαν. Οι Αμερικανοί τους έδωσαν το παρατσούκλι “Junkerolla”. Εδώ μπαίνει ο αστικός μύθος, που θέλει κάποια να πουλήθηκαν και ένα να αγόρασε ο Homer Simpson.

Lamborghini

Δημοφιλή στο Protothema.gr