Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αυτοκίνητο «επέλεξε» ο Πάπας για τις μετακινήσεις του;

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αυτοκίνητο «επέλεξε» ο Πάπας για τις μετακινήσεις του;

ΝΕΑ

Τι αυτοκίνητο «επέλεξε» ο Πάπας για τις μετακινήσεις του;

ΝΕΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στην Ιρλανδία την περασμένη εβδομάδα για να παραστεί στην Παγκόσμια Συνάντηση Οικογενειών στο Δουβλίνο. Δείτε ποια αυτοκίνητα-έκπληξη χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα τέσσερα μπλε Skoda Rapid Spaceback που τέθηκαν στις υπηρεσίες του Πάπα, για την διήμερη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, τροποποιήθηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες του Βατικανού, με ειδικής σχεδίασης “τεμπέλη” για να στηρίζεται ο Ποντίφικας, ένα μαξιλάρι για να κάθεται πιο ψηλά αλλά και βάσεις για την στήριξη της σημαίας του Βατικανού στο εμπρός μέρος.

Παράλληλα τα τρία από τα τέσσερα Rapid Spaceback έφεραν και “αναμνηστικές” πινακίδες κυκλοφορίας. Η πρώτη με αριθμό 182-C-1979 υποδηλώνει την προηγούμενη επίσκεψη του Πάπα στην Ιρλανδία που πραγματοποιήθηκε από το Ιωάννη Παύλο τον 2ο το 1979, η δεύτερη (182-C-2018) αναφέρεται στην φετινή του επίσκεψη, ενώ τα τελευταία τέσσερα ψηφία της τρίτης (182-D-9093) αντιστοιχούν στην λέξη “Πάπας” στα αγγλικά.

pope-ireland-skoda-Rapidspaceback-640

Advertisement
Advertisement

Τα Skoda Rapid Spaceback που μετέφεραν τον Πάπα Φραγκίσκο, δεν είχαν καμία επιπρόσθετη θωράκιση, ενώ κατόπιν απαίτησης του Βατικανού, αφαιρέθηκαν οι φιμέ ζελατίνες των πίσω παραθύρων, ώστε το κοινό να έχει άμεση οπτική επαφή με τον Ποντίφικα.

Μετά την αναχώρηση του Πάπα από την χώρα τα δύο από τα τέσσερα αυτοκίνητα που παραχώρησε η Skoda δόθηκαν για πλειστηριασμό, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.