Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θρυλικές Rolls-Royce Phantom δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θρυλικές Rolls-Royce Phantom δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Θρυλικές Rolls-Royce Phantom δίνουν ραντεβού στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Στα τέλη Ιουλίου, μια εντυπωσιακή έκθεση Rolls-Royce, θα συγκεντρώσει τις πιο διάσημες Phantom τα τελευταία 92 έτη στο Λονδίνο. Η έκθεση θα καλωσορίσει και την επόμενη γενιά του πιο φημισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, τη νέα όγδοη γενιά της περισπούδαστης Phantom.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μέχρι το άνοιγμα της Έκθεσης, η Rolls-Royce ανακοινώνει ποιες Phantom θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο από όλο τον κόσμο, λέγοντας τις ιστορίες αυτών των αυτοκινήτων, των ιδιοκτητών τους αλλά και των ιστορικών γεγονότων που είδαν. Είναι μεγάλη χαρά ότι η μάρκα ανακοινώνει πως η Rolls-Royce Phantom ΙΙΙ του βρετανικού πεζοναύτη Bernard Law Montgomery θα συμμετάσχει στην έκθεση.

Αν και ο Field Marshal Bernard Law Montgomery, ο πρώτος Viscount Montgomery του Alamein αποκαλούσε Σπαρτιάτη τον στρατηγό λόγω του ασκητικού του τρόπου ζωής, υπήρχε ένας τομέας στον οποίο ζητούσε το καλύτερο – την προσωπική του μεταφορά. Και η προτίμησή του ήταν στη Rolls-Royce. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Marshal χρησιμοποίησε τρεις Rolls-Royce Phantom III. Το πρώτο κατασκευάστηκε από την Freestone & Webb, ανήκε στον επικεφαλή της αγγλικής εταιρίας Talbot Motor Company, Frederick Wilcock, προτού ζητηθεί από το τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Montgomery το χρησιμοποίησε για την προσωπική του μεταφορά, ενώ στην πορεία μετέφερε τον Winston Churchill, τον στρατηγό Eisenhower και τον βασιλιά Γιώργο VI.

Advertisement
Advertisement

Η «Butler» Phantom III, θα είναι παρόν στην έκθεση στο Λονδίνο, η οποία αποδείχθηκε η αγαπημένη του Montgomery. Η συγκεκριμένη ανατέθηκε στον Alan Samuel Butler, πρόεδρο της εταιρίας De Havilland Aircraft Company, με το αμάξωμα του HJ Mulliner του Chiswick. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ήταν ένα εμπρός-πλαϊνό παρμπρίζ το οποίο έκανε το αυτοκίνητο 15% πιο αεροδυναμικό συγκριτικά με την κανονική διαμόρφωση. Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης κλειστό εφεδρικό τροχό.

Rolls-royce-phantom-iii-tsiro-640Rolls-royce-phantom-iii-back-tsiro-640Rolls-royce-phantom-iii-inter-tsiro-640

 

Advertisement