Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θωρακισμένο Volvo XC90 βάρους 4,5 τόνων!

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θωρακισμένο Volvo XC90 βάρους 4,5 τόνων!

ΝΕΑ

Θωρακισμένο Volvo XC90 βάρους 4,5 τόνων!

ΝΕΑ

Η Volvo αποκάλυψε μια νέα θωρακισμένη έκδοση του XC90, η οποία έχει εξελιχθεί για να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας στους επιβάτες του σουηδικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Το νέο XC90 Armoured εξελίχθηκε σε συνεργασία της Volvo με την γερμανική Trasco, ειδική στην κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της πρώτης στην Torslanda της Σουηδίας, ενώ στη συνέχεια κατευθύνεται στη Βρέμη της Γερμανίας για να λάβει όλα τα στοιχεία θωράκισής του.

Οι ενισχύσεις που έχει στην κατασκευή του (πλήρης θωράκιση με ατσάλι πάχους 10 χλστ., αντιβαλλιστικά τζάμια με πάχος 50 χλστ.) του επιτρέπουν να πληροί το επίπεδο προστασίας VR8, κάτι που σημαίνει πλήρη προστασία 360 μοιρών από σφαίρες και αντοχή σε εκρηκτικά. Παράλληλα, υπάρχει ένα πλήρες σύστημα πυρόσβεσης και μια καταπακτή-έξοδος ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, οι παραπάνω ενισχύσεις έχουν ως αποτέλεσμα να προστίθενται 1.400 κιλά στο βάρος του XC90, ώστε συνολικά να μιλάμε για ένα όχημα που ζυγίζει 4,5 τόνους (4.490 κιλά) μαζί με 5 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά στην έκδοση κινητήρα, το θωρακισμένο XC90 βασίζεται πάνω στην έκδοση εξοπλισμού Inscription του XC90 T6 AWD (φέρει 2λιτρο turbo μοτέρ 310 ίππων, χωρίς πάντως η Volvo να αποκαλύπτει εάν υπάρχει κάποια αύξηση ισχύος), ενώ για να μπορέσουν να διαχειριστούν το έξτρα βάρος, η ανάρτηση και τα φρένα έχουν ενισχυθεί.

Advertisement

Η Volvo προσφέρει ήδη το νέο θωρακισμένο XC90 για παραγγελίες στους ενδιαφερόμενους, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τα τέλη του έτους. Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, αυτή στη Μεγάλη Βρετανία θα ξεκινά από τις 450.000 λίρες (σχεδόν 500.000 ευρώ).

Επιπλέον αυτής της έκδοσης, η σουηδική φίρμα εξελίσσει και μια με θωράκιση χαμηλότερου επιπέδου, η οποία θα είναι διαθέσιμη και στο μικρότερο XC60. Οι πωλήσεις των νέων αυτών μοντέλων θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Advertisement