Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θωρακισμένο Peugeot 205 GTI του Bernard Arnault

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θωρακισμένο Peugeot 205 GTI του Bernard Arnault

ΝΕΑ

Το θωρακισμένο Peugeot 205 GTI του Bernard Arnault

ΝΕΑ

Την απόκτηση του πλούτου ακολουθεί ένας κατάλογος υπερβολικών αυτοκινήτων, όταν είσαι πλούσιος δεν μπορείς να αποτρέψεις την επιτυχία σου. Οι άνθρωποι του πλούτου δεν είναι όμως απαραίτητα τέτοιας φύσης και παρόλο που δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον Bernard Arnault, το γεγονός ότι αγόρασε και ταξίδεψε τακτικά με αυτό το απίστευτο Peugeot 205 GTI του 1990, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον ξέρει πώς να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Το μυθικό αυτοκίνητο πωλήθηκε… 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η διαδικασία πώλησης πραγματοποιήθηκε στην Art & Revs, με αντίτιμο 37.500 ευρώ. Για την ιστορία, υπάρχουν όλα τα είδη των ωραίων 205 GTI σε όλη την Ευρώπη που πωλούνται για λιγότερο από το ένα τέταρτο αυτής της τιμής. Μερικά από αυτά μάλιστα διαθέτουν λίγα χιλιόμετρα, ενώ άλλα υιοθετούν after market ζάντες και διάφορες αναβαθμίσεις κινητήρα. Όμως, όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, κανένα από αυτά δεν διαθέτει θωρακισμένες πλευρές και αλεξίσφαιρα παράθυρα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της Art & Revs, το Peugeot αγοράστηκε καινούριο από τον Arnault το 1990, για να έχει κάποιο μέσο το οποίο δεν θα τραβούσε την προσοχή. Όντας κάπως διάσημος και εξαιρετικά πλούσιος, ακόμη και η μετριότητα του Peugeot προφανώς άφησε κάποια ανησυχία για την ανωνυμία, οπότε το αυτοκίνητο στάλθηκε για να πάρει την προαναφερθείσα θωράκιση περιμετρικά. Η αναβάθμιση λέγεται ότι αφορά στη θωράκιση επιπέδου 2, οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά παχιά παράθυρα ακόμη και επιπλέον γυαλί στην πίσω θύρα, έτοιμο να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση.

Advertisement
Advertisement

Armored-peugeot-205-gti-tsiro-530

Όπως φαντάζεστε, μια τέτοια θωράκιση προσθέτει βάρος σε αυτό που διαφορετικά είναι ένα αρκετά ευχάριστο καυτό hatchback. Η διαφήμιση λέει ότι το 205 GTI ζυγίζει τώρα σχεδόν 1.400 kg και γι ‘αυτό αναβαθμίστηκαν επίσης η ανάρτηση και τα φρένα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν ο κινητήρας των 1,9 λίτρων ήταν εκ νέου ρυθμισμένος, αλλά το εσωτερικό ήταν διακοσμημένο με δέρμα. Έχει επίσης υδραυλικό τιμόνι και κλιματισμό, ένα ζευγάρι επιλογών που προφανώς δεν ήταν απαραίτητα διαθέσιμο στο 205 GTI του 1990.

Εάν έχετε οράματα να συναντήσετε τον Arnault σε ένα καφενείο για να αγοράσετε το αυτοκίνητο, θα απογοητευθείτε. Στην πραγματικότητα πωλήθηκε σε έναν συλλέκτη το 2009, αν και το αυτοκίνητο προφανώς εξακολουθεί να είναι στο όνομα του δισεκατομμυριούχου. Με άλλα λόγια, αν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε μια ολοκαίνουργια BMW Σειρά 4, θεωρητικά θα μπορούσατε να αγοράσετε αυτό το 205 GTI και να ρίξετε μια δέσμη εισιτηρίων στάθμευσης που θα έπρεπε να πληρώσει ο Arnault. Όχι ότι θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο…

Advertisement

Armored-peugeot-205-gti-tsiro-640