Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θωρακισμένη έκδοση για τη Skoda Superb (+video)

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θωρακισμένη έκδοση για τη Skoda Superb (+video)

ΝΕΑ

Θωρακισμένη έκδοση για τη Skoda Superb (+video)

ΝΕΑ

Η Skoda δημιούργησε την πρώτη αλεξίσφαιρη και με αντοχή σε εκρήξεις έκδοση της Superb, η οποία προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφαλείας στους επιβάτες της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα θωρακισμένη Superb έρχεται ως αποτέλεσμα 3 ετών εξέλιξης σε συνεργασία της Skoda με μια βρετανική εταιρεία ειδική στον τομέα. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην στέισον έκδοση Estate της Superb και φέρει τον 2λιτρο TDI κινητήρα diesel των 190 ίππων.

Με βάση τα δεδομένα της θωράκισής της, αυτή η Superb είναι αλεξίσφαιρη και παράλληλα με αντοχή απέναντι σε εκρήξεις, πληρώντας τις νόρμες PAS 300 πολιτικής προστασίας.

Παρότι η Skoda για λόγους ασφαλείας δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για την κατασκευή του αυτοκινήτου στη δημοσιότητα, αναφέρει ωστόσο ότι μεταξύ άλλων υπάρχουν ειδικά προστατευτικά τζάμια, ατσάλι και συνθετικά υλικά υψηλής αντοχής σε διάφορα σημεία του και πολλά άλλα.

Advertisement
Advertisement

Superb ballistic 640

Παράλληλα, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στην ανάρτηση και το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου για να μπορέσουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο το επιπλέον βάρος της έκδοσης, ενώ οι τροχοί φέρουν ειδικά ελαστικά που δεν διακόπτουν την κίνηση της Superb ακόμη και εάν έχουν πλήρως ξεφουσκώσει.

Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με την τοποθέτηση ειδικών προβολέων ανάγκης, σειρήνας, καθώς και συστήματος πολυμέσων που διαθέτει GPS και προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο κόστος της, η θωρακισμένη αυτή Skoda Superb Estate τιμάται στη Μεγάλη Βρετανία 118.688 λίρες Αγγλίας (σχεδόν 136.000 ευρώ), διατηρώντας παράλληλα την εργοστασιακή 3ετή εγγύησή της.

Superb ballistic 640b

Advertisement