Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα βγει στην παραγωγή το OPC Extreme;

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα βγει στην παραγωγή το OPC Extreme;

ΝΕΑ

Θα βγει στην παραγωγή το OPC Extreme;

ΝΕΑ

Ένα Astra με αγωνιστική εμφάνιση και ανάλογο set-up, με άδεια όμως για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές και μηχανολόγοι της Opel. Το OPC Extreme παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, με τα στελέχη της θυγατρικής της GM να δηλώνουν ότι είναι πιθανό να μην παραμείνει πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στη σελίδα της στο facebook η Opel επανέλαβε ότι εξετάζεται η παραγωγή του αυτοκινήτου σε μικρό αριθμό, ανάλογα με την αντίδραση του κοινού. Θεωρείται όμως σχεδόν σίγουρο ότι η ηγεσία της εταιρείας θα δώσει τελικά το «πράσινο φως», με την παραγωγή να αρχίζει μέσα στο 2015.

Το Astra OPC Extreme εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo της Opel, εξελιγμένο ώστε να ξεπερνά σε ισχύ τα 300 PS. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους χάρη στη χρήση ανθρακονήματος (είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο από το απλό OPC) υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις. Ο κινητήρας συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Από το αεροδυναμικό body kit ξεχωρίζει η μεγάλη πίσω αεροτομή. Το OPC Extreme Concept φέρει επίσης διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, αποκλειστικά ελαστικά διαστάσεων 245/35 19, φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 370 mm.

Είναι πολύ πιθανό αν τελικά το OPC Extreme λανσαριστεί στην αγορά, η Opel να… δελεαστεί από την αίγλη του Νίρμπουργκρινγκ και να επιχειρήσει την κατάρριψη του ρεκόρ για προσθιοκίνητο μοντέλο. Βέβαια με τόσα αεροδυναμικά και μη βοηθήματα, είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί το Astra OPC Extreme ως ένα αυτοκίνητο δρόμου και όχι αγωνιστικό.