Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πάει για… downsizing στα SUV η Rolls-Royce;

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα πάει για… downsizing στα SUV η Rolls-Royce;

ΝΕΑ

Θα πάει για… downsizing στα SUV η Rolls-Royce;

ΝΕΑ

Σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφόρησαν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η βρετανική φίρμα δεν θα λανσάρει ένα μικρότερο SUV, καθώς αυτό δεν ταιριάζει στο προφίλ της μάρκας, ούτε είναι απαραίτητο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως η Rolls-Royce έχει ήδη προγραμματίσει το πρώτο SUV στην ιστορία της, το οποίο εσωτερικά αποκαλείται με την κωδική ονομασία Cullinan. Θα κατασκευάζεται σε περίπου 1.000 μονάδες το χρόνο, η τιμή πώλησης θα ξεκινά από τα 300.000 ευρώ και στους δρόμους θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Τώρα, μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης και το ντεμπούτο της Bentley Bentayga, ξεκίνησαν και οι φήμες για ένα μικρότερο SUV με τα σήματα της Rolls-Royce.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ο διευθυντής σχεδιασμού της Rolls, ο Giles Taylor, δήλωσε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο CarAdvice πως «…δεν υπάρχει χώρος για ένα μικρότερο μοντέλο που θα τοποθετείται κάτω από τις Wraith/Dawn και πως κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στο κύρος της εταιρίας». Επίσης, οι Βρετανοί δελεάζονται από την ιδέα ενός φουλ ηλεκτροκίνητου μοντέλου με το ενδιαφέρον τους να αναθερμαίνεται όσο ωριμάζει η τεχνολογία των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Rolls-Royce 102EX