ΝΕΑ

Θα υπάρξει έκδοση Eau Rouge για το Infiniti Q30;

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα υπάρξει έκδοση Eau Rouge για το Infiniti Q30;

ΝΕΑ

Θα υπάρξει έκδοση Eau Rouge για το Infiniti Q30;

ΝΕΑ

Σε πολλούς προκαλεί απορία πώς η Mercedes δέχθηκε να δανείσει πλατφόρμα και κινητήρες στην Infiniti, προκειμένου η δεύτερη να λανσάρει στην αγορά έναν ανταγωνιστή της A-Class. Όμως σε εμάς δεν πέφτει ιδιαίτερος λόγος, από τη στιγμή που τα αφεντικά των ομίλων Daimler και Renault-Nissan (Dieter Zetsche και Carlos Ghosn, αντίστοιχα) θεωρούν ότι η υπερκάλυψη προϊόντος (overlap) είναι περιορισμένη και δεν αποτελεί πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στη Φρανκφούρτη θα κάνει λοιπόν παγκόσμια πρεμιέρα το εικονιζόμενο Q30, ένα 5θυρο πολυτελές hatch με γραμμή παραγωγής στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Ορισμένοι από τους κινητήρες του (ο 2.2 diesel και ο 2.0 βενζίνης) προέρχονται από τη Mercedes, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και σύνολα από τη Nissan (όπως ο 1.6 turbo βενζίνης με 163 ίππους και ο 1.6 diesel με 130 ίππους).

Θα υπάρξει όμως μελλοντικά και καυτή έκδοση, που θα φέρει τον τίτλο Eau Rouge; Το συγκεκριμένο όνομα είχε χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση ενός πρωτότυπου Q50, όμως το project δείχνει να ξαναμπήκε στο… συρτάρι, μετά την αποχώρηση του Johan de Nysschen από το Χονγκ Κονγκ (την έδρα της Infiniti) για το Ντιτρόιτ (όπου ανέλαβε επικεφαλής της Cadillac).

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα επανήλθαν στο προσκήνιο φήμες ότι η Nissan σκέφτεται να δανείσει στην Infiniti την τεχνολογία του επόμενου GT-R για να τη χρησιμοποιήσει στο Q50 Eau Rouge. Αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και Q30 Eau Rouge. Δύσκολα όμως η Mercedes-AMG θα πουλήσει τον κινητήρα της Α45 AMG, οπότε η Infiniti θα πρέπει να εξελίξει ένα ισχυρό 2λιτρο σύνολο για το σπορ της μικρομεσαίο.