Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έρθει το Bolt στην Ευρώπη ως Opel;

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έρθει το Bolt στην Ευρώπη ως Opel;

ΝΕΑ

Θα έρθει το Bolt στην Ευρώπη ως Opel;

ΝΕΑ

Ως πιθανός αντίπαλος του BMW i3 φαντάζει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Chevrolet. Το Bolt έκανε πρεμιέρα στην έκθεση CES και εντός του έτους θα αρχίσει η κατασκευή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τιμή του εκεί υπολογίζεται στα 37.500 δολάρια και με την κρατική επιδότηση αναμένεται να υποχωρήσει στα 30.000 δολάρια. Θα το δούμε όμως στα μέρη μας;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η απόφαση της Chevrolet να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά είναι δεδομένη. Όμως δεν αποκλείεται το Bolt να τεθεί προς πώληση με το σήμα της Opel. Έτσι η γερμανική μάρκα αφενός θα αυξήσει το κύρος της και αφετέρου θα μπει σε μία κατηγορία με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων: αυτή των μικρών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής τα στελέχη της Opel ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως είναι σίγουρο ότι υπάρχει ομάδα που αξιολογεί τα υπέρ και τα κατά της απόφασης.

Tο Chevrolet Bolt φέρει μπαταρίες ιόντων λιθίου κάτω από το πάτωμα, παρέχοντας ευρύχωρη καμπίνα για 5 επιβάτες και μεγάλο πορτμπαγκάζ με όγκο που ξεπερνά τα 450 lt. Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες (η διαδικασία σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί 9 ώρες), θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 320 km. Με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτισή τους στο 80% εντός μίας ώρας.