Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα επιστρέψει το Renault 5 στους δρόμους;

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα επιστρέψει το Renault 5 στους δρόμους;

ΝΕΑ

Θα επιστρέψει το Renault 5 στους δρόμους;

ΝΕΑ

Αυξάνονται οι φήμες και τα δημοσιεύματα που θέλουν ένα μοντέλο στα μέτρα και σταθμά του Renault 5 να τοποθετείται δίπλα από το δημοφιλές Clio.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Η Renault προετοιμάζει την μεγάλη της επίθεση για το 2015, προγραμματίζοντας το λανσάρισμα του νέου Megane προς τα τέλη του έτους. Νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η κυκλοφορία του νέου Espace, ενώ ήδη το νέο Twingo διευρύνει το πελατολόγιο της γαλλικής εταιρίας. Η οποία στοχεύει στην αύξηση των μικρότερων μοντέλων της, σχεδιάζοντας να εισάγει δίπλα στο Clio ένα νέο μοντέλο με τα σήματα του Renault 5!

To νέο Renault 5 θα έχει σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Eolab -που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικούς μήνες ως μια μελλοντική τεχνολογική πλατφόρμα- και θα βασίζεται στο δάπεδο του τωρινού Clio. Θα κοστίζει όσο περίπου το Clio αλλά θα εξοπλίζεται με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες, ενώ το εσωτερικό θα συνδυάζει το απέριττο με το high-tech στοιχείο και πλήρη διασύνδεση με τα Google Android και Apple Car Play.

Advertisement
Advertisement

Την βάση θα αποτελέσει ένας 1.000άρης τρικύλινδρος κινητήρας σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος, θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ η εκπομπή CO2 θα βρίσκεται κάτω από τα 100 g/km. Το πράσινο φως για την παραγωγή δεν έχει δοθεί ακόμη και αν αυτό γίνει, το νέο Renault 5 θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το βρετανικό AutoExpress.