ΝΕΑ

Θα επιστρέψει η Saab στους δρόμους;

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα επιστρέψει η Saab στους δρόμους;

ΝΕΑ

Θα επιστρέψει η Saab στους δρόμους;

ΝΕΑ

Η NEVS, η σουηδική εταιρία που κατέχει τα δικαιώματα της Saab, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που έκανε η Stora Bildagen τα πλάνα της για το λανσάρισμα ενός ηλεκτροκίνητου Saab 9-3 σε περίπου δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πριν σκεφτείτε οτιδήποτε ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η επαναφορά ενός αξιόλογο όσο και ταλαιπωρημένου σήματος σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά όπως είναι η ευρωπαϊκή. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο είναι ακατόρθωτο, τουλάχιστον αυτό πιστεύει η NEVS (National Electric Vehicle Sweden), η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνει την επιστροφή της Saab. Ας ελπίσουμε κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί όπως τουλάχιστον λέει ο πρόεδρος της NEVS, ο Mattias Bergman…

Μάλιστα, πέρα από μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Saab 9-3, ο προγραμματισμός της ανάδοχης εταιρίας (σ.σ. η NEVS έχει δικαίωμα από την Saab AB μόνο στην παραγωγή του 9-3, αλλά όχι στην ευρύτερη χρήση του σήματος, πραγματικά πρόκειται για μία μπλεγμένη υπόθεση) περιλαμβάνει ακόμη τρία crossover που θα βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία Phoenix.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η σειρά των SUV θα περιλαμβάνει ένα μικρό fastback, ένα κόμπακτ crossover και ένα μεγαλύτερο. Και τα τέσσερα ηλεκτρικά Saab θα κατασκευάζονται στο Τρολχάταν της Σουηδίας, καθώς και στην Κίνα. Στόχος της NEVS είναι να πετύχει στις χώρες που είναι ευαισθητοποιημένες στα EV (π.χ. Νορβηγία), αλλά και στις μεγαλύτερες αγορές (π.χ. των ΗΠΑ).