Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τετρακίνηση για τις επόμενες BMW M;

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετρακίνηση για τις επόμενες BMW M;

ΝΕΑ

Τετρακίνηση για τις επόμενες BMW M;

ΝΕΑ

Με τα άλογα να ανεβαίνουν από γενιά σε γενιά, οι επόμενες Μ ίσως να είναι απαραίτητο να συνδυαστούν με σύστημα σπορ τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος BMW M Franciscus van Meel, ανέφερε πως «…οι Μ εκδόσεις που θα παρουσιαστούν στο κοντινό μέλλον θα είναι τετρακίνητες». Οι δηλώσεις έγιναν στο περιοδικό CAR, στην διάρκεια της έκθεσης του Ντιτρόιτ και ο van Meel θεωρεί πως λόγω της αύξησης της ισχύος από μοντέλο σε μοντέλο, η κίνηση στους τέσσερις τροχούς θα είναι απαραίτητη. «Δεν μου αρέσει η λέξη τετρακίνηση, ακούγεται ουδέτερη, αποστειρωμένη και υποστροφική» συμπληρώνει μεταξύ άλλων.

Για αυτό το λόγο στην BMW θα εξελίξουν μία σπορ τετρακίνηση -η οποία θα μεταφέρει ροπή στον μπροστινό άξονα, μόνο όταν αυτό είναι άκρως απαραίτητο και δίχως να αλλοιώνεται η απόλαυση της πίσω κίνησης- που θα δούμε για πρώτη φορά στην επόμενη Μ5. Από την άλλη, η BMW προφανώς και θα χρειαστεί τετρακίνηση (η επόμενη Μ5 θα έχει κοντά στα 600 άλογα). Η τωρινή M5 των 575 PS (με το πακέτο Competition) έχει το 0-100 σε 4,2 sec, όταν η τετρακίνητη Mercedes E63 AMG S με 585 PS χρειάζεται για την ίδια διαδικασία 3,6 sec.

Advertisement
Advertisement