Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Θα τολμήσει ρεκόρ στο Nurburgring

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla: Θα τολμήσει ρεκόρ στο Nurburgring

Mobility

Tesla: Θα τολμήσει ρεκόρ στο Nurburgring

Mobility

Η Tesla τελευταία μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά. Η εταιρεία με έδρα το Palo Alto, όχι μόνο πουλά περισσότερα BEV (αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα) από ό, τι οι ήδη γνωστές  αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά το Model S Plaid είναι το δεύτερο πιο συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα μετά το  Rimac Nevera.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία από τις ΗΠΑ θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην… «Πράσινη Κόλαση» με ένα Tesla Model S Plaid χωρίς πολλές μετατροπές.

Πριν από δύο χρόνια, ένα Model S Plaid προπαραγωγής έγραψε χρόνο 7:13 στην πίστα Nurburgring, με οδηγό τον Thomas Mutsch, ένα ανεπίσημο πέρασμα, που κάνει την Porsche Taycan Turbo S να φαίνεται αργή.

Βλέποντας αυτήν την επιτυχία ο (ψάχνω προκλήσεις) Elon Musk σκοπεύει να ντροπιάσει τον Γερμανό κατασκευαστή με χρόνο κάτω από τα 07:00 λεπτά μόνο για να το καυχηθεί.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες της Tesla υποστηρίζουν ότι: «Μπορούμε να κάνουμε επτά λεπτά στο Nurburgring με περαιτέρω βελτιώσεις». Από μόνη της, αυτή είναι μια δυνατή δήλωση/πρόκληση για ένα όχημα παραγωγής με καθίσματα για πέντε ενήλικες. Όμως, κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, δεν είναι αδύνατο, επειδή το Model S Plaid συνδυάζει δύο κινητήρες με συνολική απόδοση 1.020 ίππων και υψηλή ροπή.

Εκτός από τις επιδόσεις, το Tesla Plaid «φορά» τα semi slick ελαστικά της Michelin και (προαιρετικά)  τροχούς 21 αντί των τυπικών 19 ιντσών, ελαστικά πλάτους 285 και 305 και  παρόμοιες ρυθμίσεις με το πρωτότυπο που δοκιμάστηκε από την Tesla στην Laguna Seca .

Advertisement

Πάντως, ο Elon Musk, φαίνεται να κρατά το λόγο του και να προσπαθεί για να πετύχει το Tesla γύρο κάτω από 7 λεπτά. Ήδη στο Nurburgring υπάρχει ένα αυτοκίνητο με τροχούς από ανθρακόνημα 21 ιντσών, εξαπίστονες δαγκάνες και προστατευτικό κλωβό ασφαλείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Tesla Model S Plaid και παιχνιδομηχανή
Πόσο κοστίζουν τα νέα Tesla Model S και X στην Ελλάδα
Tesla Model S Cabrio από την Ares Design