ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες premium εταιρείας αυτοκινήτου: Παγώνουμε, κάντε κάτι!

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδιοκτήτες premium εταιρείας αυτοκινήτου: Παγώνουμε, κάντε κάτι!

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες premium εταιρείας αυτοκινήτου: Παγώνουμε, κάντε κάτι!

ΝΕΑ

Πολλοί ιδιοκτήτες μοντέλων της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν εκφράσει τα παράπονά τους μέσω των social media και ζητούν την επίλυση του προβλήματος.

Advertisement
Advertisement

Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής αρχής οδικής ασφάλειας NHTSA και του Υπουργείου Μεταφορών του Καναδά βρίσκεται η Tesla, μετά τα παράπονα πολλών ιδιοκτητών αυτοκινήτων της, σχετικά με τη δυσλειτουργία της αντλίας θερμότητας, κάτω από ιδιαίτερα κρύες καιρικές συνθήκες.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί ιδιοκτήτες συνέρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας τον αιφνίδιο τερματισμό της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού. Προσώρας, τα μοναδικά μοντέλα που πρωταγωνιστούν στα αρνητικά σχόλια είναι τα Model 3 και Model Y, τα οποία ενσωματώνουν ειδικές αντλίες θερμότητας που είναι σχεδιασμένες ώστε να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας σε κρύες συνθήκες καιρού.

Χαρακτηριστικοί είναι οι ισχυρισμοί ενός ιδιοκτήτη Model Y ο οποίος κάνει λόγο για πρόβλημα στην αντλία θερμότητας στους -5°C, όταν πραγματοποιούσε ένα ταξίδι αναψυχής.

Advertisement
Advertisement

«Προθέρμανα την καμπίνα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε η λειτουργία του ζεστού αέρα και άρχισε να “φυσάει” κρύος. Δοκίμασα να επαναφέρω την αρχική λειτουργία, ενώ επιχείρησα και απόψυξη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι υαλοκαθαριστήρες άρχισαν να παγώνουν, και στο παρμπρίζ σχηματίστηκε πάγος. Η επιστροφή για το σπίτι δεν ήταν ασφαλής, αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα ακραίες θερμοκρασίες όπως πολλοί συμπολίτες μου στον Καναδά. Προγραμμάτισα service για τις 7 Ιανουαρίου, αλλά μετατέθηκε για τις 25. Δυστυχώς δεν έχω θερμαινόμενο τιμόνι, και έτσι τα δάκτυλά μου παγώνουν».

Συνολικά 16 σχετικές καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία του Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά, το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει.

Advertisement

Τέλος, ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η ομάδα τεχνικής υποστήριξης της Tesla γνώριζε για το πρόβλημα με το σύστημα κλιματισμού εδώ και αρκετές εβδομάδες, και παρείχε σχετική ενημέρωση στους ιδιοκτήτες.

Τους προέτρεψε, μάλιστα, να προθερμαίνουν την καμπίνα για τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά προτού εισέλθουν στα οχήματα, και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί εν ευθέτω χρόνω μέσω μιας αναβάθμισης υλικολογισμικού (firmware).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Αύξηση 2.000 δολάρια για το πακέτο αυτόνομης οδήγησης (+video)
Harley-Davidson Livewire εναντίον Tesla Model S (+video)
Πώς θα προστατεύσετε το Tesla σας από τους χάκερς;